29 / 07 / 2024

ekonomide darbe

ekonomide darbe

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) , Darbeyi Araştırma Komisyonu’na, 15 Temmuz sonrası yürüttüğü çalışmaları ve ekonomiye etkilerini aktardı. Bilgi notunda, darbe girişimi sonrası alınan tedbirlere dikkat çekildi.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? Ekonomide yeni dönem BİST 100 endeksini nasıl etkiler? Yatırımcılar dikkat! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde ekonomide yeni dönemin borsaya olan etkilerini kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? 

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

Çiğ süt alım fiyatlarının aşağı çekildiğini ifade eden üreticiler süt tozu ithalatının hayvancılığa darbe vuracağının altını çizdi.

Afetin yıkımı ekonomide 100 milyar dolara ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremin ekonomide yarattığı kayba yönelik öngörüler, geniş bir aralıkta 100 milyar dolara kadar ulaştı. 

Depremden zincir marketler de darbe aldı! Ünlü market grubu, 250 mağazasını kalıcı olarak kapatıyor!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinde can kaybı sayısı 36 bini aştı, yaralı sayısı ise 100 bini geçti. Öte yandan yüzyılın felaketinden zincir marketlerin de büyük darbe aldığı ortaya çıktı.

Ekonomide 2022 nasıl geçti? Türkiye ekonomisi 2022'de yüzde 11.4 büyüdü! 

Türkiye ekonomisinde 2022 yılı nasıl geçti? İşte o sorunun yanıtı ve ekonomide yaşananlar...

Altın bilezik fiyatları resmen tavan yaptı! Bilezik borcu olanlara büyük darbe! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. Altının yükselişi ile altın bilezik fiyatları resmen tavan yaptı. Bilezik borcu olanlara büyük darbe! İşte 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları...

Apple'a büyük darbe! iPhone telefonlar karaborsaya düştü!

Apple'ın en büyük ortaklarından Foxconn Çin'de bulunan Zhengzhou fabrikasını kısmen kapatıyor. Apple, tüm iPhone'ların neredeyse tamamının üretildiği Çin'den, büyük darbe aldı ve iPhone telefonlar karaborsaya düştü. Ayrıntılar haberimizde...

Altın ve dolar derken darbe çok büyük yerden geldi! Cebinde 1 kuruşu olanları bile ilgilendiriyor

Herkes altın ve dolar fiyatlarını takip ederken, asıl darbe emtia fiyatlarından geldi. Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasını durdurmasıyla birlikte emtia fiyatlarında yeniden yükseliş başladı.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

Reuters'tan flaş haber: "Türkiye, ekonomide köklü önlemlere gidiyor"

Reuters, Türkiye'de seçim tarihi yaklaşırken AK Parti hükümetinin ekonomide değişime gideceği iddiasında bulundu.

Türkiye ekonomisiyle ilgili flaş gelişme! Bir darbe daha geldi

Türk ekonomisine yönelik bir darbe daha Moody’s tarafından geldi. Moody’s Türkiye’nin kredi notunu düşürdü. Not görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini açıkladı.

ekonomide darbe Haberi

ekonomide darbe

Merkez Bankası, 15 Temmuz kalkışmasıyla gerçekleşen 'ekonomik darbe' girişimine karşı atılan adımları, Meclis Darbeyi Araştırma Komisyonu’na anlattı. 


Çetinkaya imzalı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci imzasıyla komisyona gönderilen bilgi notunda, hem yurtiçinde piyasaları rahatlatmak hem de yurtdışında yatırımcıları doğru yönlendirmek için kararlar alındığı belirtilirken, "Alınan tedbirler ve atılan adımların finansal koşulları ve istikrarı destekleyici yönde etki ettiği değerlendirilmektedir" denildi. Merkez Bankası’nın, darbe girişimi sonrası aldığı kararları 17 Temmuz’da kamuoyuna açıkladığı hatırlatılırken, 'ekonomik darbe'yi önlemeye dönük adımlar şöyle sıralandı: 


KARARLAR ETKİLİ OLDU

"Alınan tedbirler çerçevesinde TCMB Türk Lirası depo işlemleri ile bankalara limitsiz likidite sağlamış, gün içi likidite imkanının komisyon oranı sıfır olarak uygulamaya başlamış, Türk Lirası likidite sağlamak amacıyla bankalara limitsiz teminat döviz depo tesis edebilme imkanı tanınmış ve...