06 / 05 / 2024

Ekonomiyi etkileyen maddeler

Ekonomiyi etkileyen maddeler

İşsizlik 5 yılın zirvesini gördü, kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere 310 bin kişi daha eklendi. Yeni genel seçime gidilirken ekonomi de 7 Haziran’daki seçim sonrası kırılgan hale geldi.

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...

Assan Global Tekstil İnşaat Mobilya Hırdavat Kimyevi Maddeler Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Assan Global Tekstil İnşaat Mobilya Hırdavat Kimyevi Maddeler Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Umut Şan tarafından kuruldu.

Artevo Grup İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Hırdavat Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artevo Grup İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Hırdavat Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 800 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Salih Şengül tarafından kuruldu.

Demirler1 İnşaat Elektrik Malzemeleri Nakliye Kimyevi Maddeler Limited Şirketi kuruldu!

Demirler1 İnşaat Elektrik Malzemeleri Nakliye Kimyevi Maddeler Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehtap Gülhan taarfından kuruldu.

 12.5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi!

Pandeminin ardından ses getiren çip krizi otomotiv üreticilerini isyan ettirdi. Yaklaşık 12,5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi. 

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Kamu personeli maaş zammı torba yasanın içinde yer alacak maddeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, torba yasa için atılacak adımlar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan torba yasaya yönelik yeni açıklama geldi.

Atagünler İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Plastik Kimyevi Maddeler Asansör Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Atagünler İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik Elektronik Plastik Kimyevi Maddeler Asansör Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'nde 750 bin TL sermaye bedeli ile Lokman Yeşilyurt tarafından kuruldu.

Hellas Metal İnşaat Hırdavat Kimyevi Maddeler Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hellas Metal İnşaat Hırdavat Kimyevi Maddeler Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Can Şimşek tarafından kuruldu.

Valente İnşaat Elektrik Hırdavat Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Valente İnşaat Elektrik Hırdavat Kimyevi Maddeler Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Şefik Kalın tarafından kuruldu.

Meniz İnşaat Metal Otomotiv Petrol Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler Lojistik Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Meniz İnşaat Metal Otomotiv Petrol Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler Lojistik Sanayi Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kaan Meniz tarafından kuruldu.

Çoğul Nakliyat İnşaat Reklam Ayakkabıcılık Kimyevi Maddeler Tekstil Taahhüt San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Çoğul Nakliyat İnşaat Reklam Ayakkabıcılık Kimyevi Maddeler Tekstil Taahhüt San.Tic.Ltd.Şti. Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Umut Baran tarafından kuruldu.

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesinin gerçekleştirildiği kaydedildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı...

AB anlaşmaya vardı! Tüketici ve ekonomiyi yüksek fiyatlardan koruyacak düzenleme 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Vatandaşı ve ekonomiyi yüksek doğal gaz fiyatını karşı korumak için önemli bir adım atan AB tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. AB daha önce de Rus petrolüne tavan fiyat getirmişti

Ekonomiyi etkileyen maddeler Haberi

Ekonomiyi etkileyen maddeler

Yeni genel seçime gidilirken ekonomi de 7 Haziran’daki seçim sonrası kırılgan hale geldi. Yaklaşık iki ayda dolar yüzde 8.7 artışla 2.90 liraya tırmanırken, faiz 0.38 puan artışla yüzde 10.28’e çıktı. İşsizlik 5 yılın zirvesini gördü. Kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere 310 bin kişi daha eklendi


1- TL’YE GÜVEN AZALDI: Para birimine güvensizliğin en önemli göstergelerinden olan döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduata oranı artışa geçti. 2001 krizinden sonra sağlanan güvenle 2010’da yüzde 30’un altına kadar inen DTH’nın mevduata oranı 7 Haziran’dan önce yüzde 42.8 seviyesinde iken iki ay gibi kısa sürede yüzde 43.8’e çıktı. DTH’ların TL karşılığı ise yüzde 9.4 oranında artarak 468.2 milyardan 512.4 milyar liraya çıktı.


2- ULUSLARARASI REZERVLER ERİDİ: Türkiye’nin kısa vadeli yükümlülüklerini karşılama açısından önemli olan uluslararası...