05 / 05 / 2024

eksik sigorta nedir

eksik sigorta nedir

Binlerce çalışanı yakından ilgilendiren emsal niteliğinde karara imza atıldı. Düşük emekli maaşının önüne geçilecek...

İstanbul'daki konut siteleri tehlike altında! Site yöneticilerinin yüzde 72'i bu sigortayı yaptırmıyor!

İstanbul’da yapılan bir çalışmada sitelerin sadece yüzde 28’inde ortak alan sigortası olduğu, yapılan poliçelerin yüzde 75’inin ise eksik sigorta olduğu tespit edildi. 

Çalışmadan da emekli olabilirsiniz! SON DAKİKA: Detaylar belli oldu, tam 4 bin 292 TL...

Çalışmadan emekli olmanın mümkün olup olmadığı merak ediliyor. Peki çalışmadan emekli olunabilir mi? İsteğe bağlı sigorta nedir? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Emeklilikte eksik prim için ne yapılmalı? Tamamlarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Emeklilikte eksik primi olanlara isteğe bağlı sigortayla prim günlerini tamamlayabilme çözümü sunuldu. Borçlanma ve isteğe bağlı sigorta başvurularında son 7 yıl kuralı ve öncelik sıralaması önemli bir yer tutar.

Sigorta primi eksik olanlar müjde! 1.444 liraya emeklilik fırsatı!

Sigorta primi eksik olan vatandaşlar ile çalışma imkanı bulamayanlara, isteğe bağlı emekli olma imkanı tanınıyor. Bunun için aylık bin 144 lira prim yatırmak yeterli oluyor.

Adres kodu nedir?

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan DASK adresi nasıl sorgulanıyor? Adres kodu nedir? Adres kodu nasıl öğrenilir? İşte tüm merak edilenler...

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

İş kazasını 3 yıl engelleyen firma sigorta primini eksik ödeyebilecek!

Torba yasa Meclis'ten geçti. Buna göre, işyerinde ölümlü ve ciddi yaralanmalı iş kazalarını 3 yıl boyunca önleyen bir işveren, 3 yıl işsizlik sigortası primini eksik ödeyerek, iş güvenliği maliyetlerini çıkartabilecek.

Tapu harcı eksik ödenirse cezası nedir?

Daha düşük tapu harcı ödemek isteyen kimseler, satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanda bulunan alıcı ve satıcının tespit edilmesinde halinde, ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası nedir?

eksik sigorta nedir Haberi

eksik sigorta nedir

Peş peşe yapılan açıklamalar sonrasında binlerce çalışanı ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. . Çalışırken Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirilen temel kazanç tutarı, emeklilikte ödenecek aylık miktarını belirleyen önemli unsurlardan biridir. Asal taban kazanç tutarı ne kadar yüksekse, bağlanacak emekli maaşı da o kadar yüksek olur. Türkiye'deki işletmelerin çoğunda  Kazançların bordroda eksik gösterildiği ve kalan tutarın elden verildiği bilinmektedir. Emekli maaşını etkilemenin yanı sıra çalışan ve işveren açısından da hukuki ve ekonomik sonuçları vardır.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; çoğu işletme, genellikle daha az çalışanı olan şirketler, çalışanın maaşını düşük göstererek daha az SGK primi ödemektedir. Asgari ücrete çalışmadığı halde asgari ücret alıyormuş gibi gösterilen birçok çalışan var. Bu kişilerin maaşlarının kalan kısmı elden teslim edilmektedir. Ancak bu, uzun...