04 / 05 / 2024

ekspertiz ücreti iade

ekspertiz ücreti iade

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

SON DAKİKA: E-ticarette kargo iade ücretini tüketiciler ödeyecek!

E-ticarette kargo iade ücretine ilişkin yeni karar alındı. Bu kapsamda 1 ocak itibarıyla internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerdeki kargo iade ücreti tüketiciler tarafından ödenecek.

KYK yurt parası iade edilecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti geri ödenecek mi? KYK yurt ücreti geri ödenecek mi?

KYK yurt parası iadesi öğrencilerin gündeminde yer almaktadır. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti iadesine dair son durum nedir? İşte detaylar!

KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti ne zaman iade edilecek mi?

KYK Şubat ayı yurt ücretine dair araştırmalar hız kazandı. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? İşte ayrıntılar!

TOKİ başvuru ücretini iade ediyor! TOKİ başvuru ücreti nasıl geri alınır?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kuralar çekilmeye devam ediyor. Ancak kuralarda ismi çıkmayan çok sayıda vatandaşın merak ettiği konu başvuru ücretlerinin iade edilip edilmeyeceği. Konu netleşti, TOKİ bu vatandaşların başvuru parasını iade edecek.

TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ projesine başvurmuş ancak almaktan vazgeçmiş kimseler başvuru bedeline ne olacağını merak ediyor. Peki, TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi? İşte yanıtı...

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

TOKİ 2020 başvuru ücreti iadesi ne zaman?

TOKİ tarafından inşa edilen konutların hak sahipleri, kura çekilerek belirleniyor. Peki başvuruda bulunup hak sahibi olamayanların ücretleri ne zaman iade edilecek? İşte TOKİ başvuru ücreti iadesi detayları...

TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 50 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçireceği projelerin kura çekilişleri yapılıyor. Peki TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Konut kredisi çekenleri ilgilendiren iade kararı!

Tüketici Hakem Heyeti bankadan kredi çekenleri ilgilendiren çok önemli bir karar verdi. Tüketici Hakem Heyeti, bankadan kullandığı konut kredisinde kendisinden bin 500 liralık "full paket" ücreti aldığını fark eden tüketiciyi haklı bulup, parasının iade edilmesini istedi.

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

TOKİ başvuru ücreti iadesi!

TOKİ başvuru ücreti belli durumlarda başvuru sahibine iade ediliyor. İşte TOKİ başvuru ücretinin iade edildiği haller..

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

ekspertiz ücreti iade Haberi

ekspertiz ücreti iade

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Mortgage yasası kapsamında konutlarının değerinin tarafsız kuruluşlarca belirlenmesi gerekiyor. Bu bakımdan aslında birçok banka çeşitli gayrimenkul değerleme şirketleri ile anlaşmalar yaparak değerleme hizmetlerini bu şirketlerden alıyor.


Gayrimenkulü yerinde gören kişiler bu açıdan bankaların bir personeli değil, gayrimenkul değerleme şirketlerinde çalışan eksperler olarak biliniyor. 


Gayrimenkulü  yerinde görmek ve inceleme yapmak için gelen eksperler ise sektördeki açık nedeniyle lisanslı konut değerleme uzmanı ya da lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanları olmayabiliyor. Bu nedenle doğru inceleme yapılamaması durumunda ekspertiz raporlarında takdir edilen değerler beklenenden düşük de çıkabiliyor.


Konut kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?


Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alma!

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri...