02 / 10 / 2024

el sanatları pazarı esnaf

el sanatları pazarı esnaf

Ortaköy Meydanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta ekiplerince ''El Sanatları Pazarı''nın yıkılmasına esnaf tepki gösterdi.

Satılan üç konuttan 2’si ikinci el, yeni projeler ise butik boyutlarda

Konuta erişim her geçen gün zorlaşırken, inşaat sektöründe de durgunluk devam ediyor. Ekonomimcom yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde konut satışları ve inşaat sektörünü mercek altına aldı. Özdemir, “İkinci el konut pazarı azman gibi büyüdü, inşaat ve konut üretimi geriledi” dedi.

İkinci el otomobil piyasası can çekişiyor! Ne olur bu ikinci elin hali?

Haziran ayında ikinci el otomobil pazarı yüzde 25,3 daralarak 435 bin adete geriledi. Gazeteci Emre Özpeynirci ikinci el araba piyasasını değerlendirerek ''ne olur bu ikinci elin hali?'' diye sordu...

İkinci el otomobil satışları haziran ayında senelik yüzde 13 oranında azaldı!

İkinci el çevrim içi pazar raporundan derlenen verileri kapsamında, binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar haziranda geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 13 azaldığı kaydedildi. 

En çok tercih edilen ikinci el hafif ticari ve otomobil markaları belli oldu! 

Türkiye'nin ikinci el çevrim içi araç pazarında mayıs ayında Volkswagen, en çok tercih edilen marka olmayı sürdürürken model bazında binekte en fazla Egea, hafif ticaride de Doblo oldu.

İkinci el otomobilde en hızlı satılan marka hangisi oldu?

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, mayıs ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 7 düşüş ile 160 bin 811 adet oldu. İkinci el araçların ortalama satış hızı 48 gün olarak kaydedildi. 

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları peş peşe açıklandı. Türkiye 2. el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu.

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yükseldi!

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış rakamı, şubat ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 35 artış ile 170 bin 457 olduğu kaydedildi. 

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

İkinci el otomobilde beklenti 6.8 milyon!

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el otomobil pazarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ekim'den sonra Kasım ayında da daralma sürdü; 2.el otomobil pazarının 6.8 milyon bandında olacağını öngörüyoruz” dedi.

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

İkinci el otomobil pazarında hızlı yükselen fiyatlar, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve tedarik sorununun azalmasıyla otomotiv piyasasında düşüş yaşandı ve fiyatlar dip yaptı.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde: Ev fiyatları dibe düştü 

Kira artışlarını sınırlayan yasal düzenlemeler, banka kredilerini sınırlayan düzenlemeler ve mevduat talebinin azalması, konutları yatırım aracı olarak görmeyi zorlaştırdı. İkinci el konut pazarındaki ilan sayıları hızla artarken alıcı bulmak giderek daha da zor bir hale geldi.

İkinci el çevrim içi otomobil pazarında fiyatlar yüzde 2,6 düştü! Araç alacaklar şimdi bakın! 

Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında Eylül 2023'te 141 bin 508 adet satış olurken, fiyatlar aylık bazda yüzde 2,59 geriledi. İşte detaylar...

el sanatları pazarı esnaf Haberi

el sanatları pazarı esnaf


Ortaköy Meydanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta ekiplerince ''El Sanatları Pazarı''nın yıkılmasına esnaf tepki gösterdi. 

     Zabıta ekipleri sabah saatlerinde ''kaçak' olduğu gerekçesiyle Ortaköy'deki ''El Sanatları Pazarı''nı yıktı. Hafta sonlarında hediyelik takı sattığını söyleyen Yeter Kubilay ''Böyle bir şey beklemiyorduk. Çünkü burası bizim evimiz, yuvamızdı'' sözleriyle yıkıma tepki gösterdi. 

     

     -''Tezgahlarımızı yeniden istiyoruz''- 

     

     Hediyelik eşya satıcısı Eyüp Bal da, 20'yi aşkın yıldır ''entel pazarı'' olarak da bilinen sokakta tezgah açtığını söyledi. 

     Geçimini buradan sağladığını vurgulayan Bal, ''Bunu neden yaptıklarını anlayamıyorum. Hiçbir tebligat, bildiri yapmadan tezgahların yıkılmasına anlam veremiyoruz. Evimize ekmek götürmek için tezgahlarımızı yeniden istiyoruz. Sesimize kulak versinler, sesimizi duysunlar. Burada 185 esnaf evine ekmek götürüyor'' şeklinde konuştu. 

     

     -Beşiktaş Belediye Başkanı...