23 / 07 / 2024

elazığ depreminde hasarlı okullar

elazığ depreminde hasarlı okullar

Elazığ’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Lisesi için 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra sağlam raporu verilmişti. Hasarsız olduğu belirtilen okulda karot tespitinden sonra yıkım kararı alındı...

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Kocaeli'de hasarlı binalar yıkılıyor!

1999 Marmara Depreminde orta hasarlı olarak tespit edilen binalar ile metruk durumda olup tehlike yaratan binaların yıkımları devam ediyor. Çalışmalar esnasında Kartepe'de 21 binanın yıkımı gerçekleşti.

Elazığ'da hasarlı binalar yıkılıyor!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle ağır hasar alan binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Gökmen Mengüç'ten Kocaeli'deki ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin açıklama!

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Elazığ Sivrice'de ağır hasarlı evlerde yaşayanlar var!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok konut ve bina hasar gördü. CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tek bir çivi dahi çakılmadığını söyledi.

Elazığ depreminde hasar gören Cenk Apartmanı'nın arsa alanı düşürüldü!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasar gören ve ardından yıkılan binanın arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 518 metrekareden 208’e düşürüldü.

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı sorumluları için istenilen cezalar belli oldu!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısına çıktı!

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ depreminde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısında çıktı. Sanıklar hakkında 210'ar yıl hapis cezası istendi. 

Elazığ'da hasar gören konutların yenilenmesinde son durum ne?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Elazığ deprem bölgesini ziyaret etti. Elazığ'da en büyük sorun hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi olarak belirtiliyor. Babacan, "Fay hattındayız, afet kader olabilir ama yıkım, ölüm kader olmamalı" dedi.

Elazığ'da inşa edilen 8 bin deprem konutu yıl sonunda teslim edilecek!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde ağır hasarlı evleri yıkılan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 18 bin 868 konuttan, tamamlanma aşamasına gelen 8 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek. 

elazığ depreminde hasarlı okullar Haberi

elazığ depreminde hasarlı okullar

Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra sağlam raporu verilen Mehmet Akif Ersoy Lisesi için yıkım kararı alındı. Öğrenciler, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitim görecek. Şüpheye düşen veliler, bu okulun ne kadar güvenli olduğu konusunda bilgi verilmesini istiyor.

Evrensel Gazetesi'nden Alişer Çelik'in haberine göre, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7 Şubat 2020'de Mehmet Akif Ersoy Lisesine gönderilen yazıda okulun hasarsız olduğu, eğitim ve öğretime hazırlanması bildirildi. Ancak, sonradan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, okuldan karot (basınç dayanımı tespiti) alındığını ancak oranın yüzde 40’ı geçtiği için yıkım kararı alındığını belirtti. Bunun üzerine okulda bulunan 769 öğrencinin Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitime devam etmesine karar verildi. Bu durum üzerine veliler okul önünde toplandı. Okul Aile Birliği Başkanı Necati Yavuz yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

MAĞDURİYET...