09 / 05 / 2024

elbistan şeker fabrikasına yapılacak atıksu arıtma tesisi

elbistan şeker fabrikasına yapılacak atıksu arıtma tesisi

Türkiye Gıda ve Şeker İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikası' na 28 yıl sonra atık su arıtma tesisi yapılacağını bildirdi....

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Şeker fiyatları kaç lira oldu şeker fiyatlarına ne kadar zam geldi! Marketlerdeki güncel 26 Haziran fiyat listesi

Türk Şeker'in şeker fiyatlarına zam yaptığını açıklamasından sonra marketlerde şeker fiyatları kaç lira oldu. Pazar sabahı kahvaltı için şeker almaya markete giden tüketici şekere kaç lira ödeyecek? Şeker zamları fiyatları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Son Dakika! Ankara Şeker Fabrikası'nda yangın çıktı

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Ankara Şeker Fabrikası'nda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale için fabrikaya sevk edildi.

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam! Kilogram fiyatı arttı

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam yapıldı. KDV dâhil kilogramı 5,96 Türk lirasından satılan şekerin fiyatı, 7,80 Türk lirasına yükseldi. Raf garanti sistemi kapsamında Türkşeker tarafından perakende sektörüne sağlanan 5 kilogramlık toz şeker fiyatı ise 45 Türk lirasından 55 Türk lirasına yükseldi.

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Son günlerde şeker fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Yapılan son zamların ardından şeker fiyatları 800 TL'ye kadar yükseldi. Ticaret Bakanlığı'ndan şeker açıklaması geldi ve harekete geçildiği bildirildi...

Şeker fiyatlarına zam sinyali! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Rusya'da savaşın 21. gününe girilirken beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatının yasaklanmasının ardından gözler yeniden şeker fiyatlarına çevrildi! A101, Şok, Migros, Carrefoursa ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nde şeker fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart toz şeker fiyat listesi...

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Susurluk Şeker Fabrikası'ndan Bursa Yenişehir'de kiralık gayrimenkul!

Susurluk Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Bursa Yenişehir Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü kiraya veriyor.

Kars Şeker Fabrikası'ndan kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

elbistan şeker fabrikasına yapılacak atıksu arıtma tesisi Haberi

elbistan şeker fabrikasına yapılacak atıksu arıtma tesisi


Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikanın atık sularının geçmiş dönemlerde Ceyhan Nehri veya şehir kanalizasyonuna desarj edildiğini belirtti.


Alınan önlemler sayesinde atıkların fabrikada oluşturulan havuzda toplandığını anımsatan Şahin, "1985'de üretime başlayan fabrikada arıtma tesisi bulunmuyordu. Genel müdürlük atık su arıtma tesisi yapımı için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 milyon liraya malolması beklenen tesisin gelecek yıl tamamlanması öngörülüyor" dedi.


Artımanın yıllarca ihmal edildiğini savunan Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti.


Başbakan Erdoğan'ın Malatya Şeker Fabrikasının Malatya Belediyesine devredilmesine ilişkin sözlerini hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:


"İnşallah Elbistan için de hayırlı gelişmeler olur. Kahramanmaraş ve Nurdağı'nda üretilen şeker pancarlarının Elbistan Şeker Fabrikasına getirilmesi söz konusu. Bu sayede kapasitemiz artacak ve bölgenin en büyük fabrikası olacağız. Çalışanlar olarak bizim iş yerimizin büyümesi, fabrikamızın kalıcı olması bizleri sevindirir."


Elbistan Şeker Fabrikası,...