07 / 05 / 2024

Elden ödenen kira nasıl ispat edilir

Elden ödenen kira nasıl ispat edilir

Kiralama ilişkilerinde kira borcunun elden ödenmesi halinde kiracı ve ev sahibi birtakım problemler yaşayabiliyor. Peki, elden ödenen kiranın ispatı mümkün müdür? Elden ödenen kira nasıl ispat edilir?

AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD deprem kira desteği ödemelerine yönelik vatandaşlar tarafından araştırmalar giderek artıyor. Buna göre, yardım alan vatandaşlar aylık olarak ödenen deprem kira desteği ödemelerinin yapılacağı tarihi merak edip sorguluyorlar.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira bedelini ev sahibine elden veren yandı! Aleyhinize resmen suç işliyorsunuz...

Ev sahibine kirayı elden veren kiracı büyük tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki, nasıl? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?

Ev sahiplerine, kiracılar her ayın belirli günlerinde kira sözleşmelerinde belirtilen tarihlerde kira bedelini ödemekle mükelleftirler. Peki “Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?” İşte detaylar!

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Kira stopaj vergisinden kimler muaftır?

Ön kesinti anlamını taşıyan stopaj, ticari gayrimenkullerde kiralanan taşınmaz için ödenen vergi anlamına geliyor. Kira geliri mülk sahibine ulaşmadan önce stopaj adı verilen vergi kesintisi gerçekleşmiş oluyor. Peki, kira stopaj vergisinden kimler muaftır? İşte tüm detaylar...

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Elden ödenen kira nasıl ispat edilir Haberi

Elden ödenen kira nasıl ispat edilir

Elden ödenen kiranın ispatı!

Kiralama ilişkilerinde kira borcunun elden ödenmesi halinde kiracı ve ev sahibi birtakım problemler yaşayabiliyor. Buna karşın, kiranın banka yolu ile ödenmesi her zaman olası sorunlara karşı daha yararlıdır. 


Kiranın ödenip ödenmediği, ne kadar ödendiğinin bilgisi ilgili bankanın hesap numarasında kayıtlı tutulur. Böylece kira ödemesi ile ilgili bir problem çıktığında hesap kayıtları incelenip çözüm üretilebilir. Peki, elden ödenen kiranın ispatı mümkün müdür?


Yargıtay 6. Hukuk Dairesi

Esas: 2013/11466 

Karar: 2013/14907


TEMERRÜT NEDENİYLE KİRALANANIN TAHLİYESİ VE KİRA ALACAĞI

KİRACININ KİRA BEDELİNİ ELDEN ÖDEDİĞİ İDDİASININ İSPAT ŞEKLİ


Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı tahliye, alacak davasına dair karar, davalı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.


Dava, temerrüt sebebiyle kiralananın tahliyesi ile 8.000. TL kira alacağının tahsiline ilişkindir....