04 / 05 / 2024

elektriğin kesilmesi cezası

elektriğin kesilmesi cezası

Özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım bölgelerinde, abonenin faturasını öngörülen sürede ödememesi halinde anında elektriği kesiliyor. Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre 5 gün içinde faturasını ödemeyenin elektriği kesiliyor..

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Evi olanlar aman dikkat! O ödemeler için resmen son 3 güne girildi, büyük cezası var!

Evi olanlar aman dikkat! O ödemeler için resmen son 3 güne girildi, büyük cezası var... İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Elektrik fiyatları belirlendi! İşte bugün ve yarın için elektrik fiyatları

Yeni yıla sayılı günler kala, zamların ayarlandığı şu günlerde en çok merak edilen konular arasında enerji dünyası yer alıyor. Elektrik fiyatları ne kadar? Olacak diye yapılan aratmalar trend haline geldi. Bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın ve bugün ne kadar?

Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

Elektrik faturalarınız yüksek tutarda geliyorsa, bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Elektriğin pahalı ve ucuz geldiği belirli saatler bulunmaktadır. İşte o saatler ve elektrik faturasını düşürme yöntemleri!

Gıda fiyatları uçtu! Gübre, mazot, elektrik ve tohumda indirim gelecek mi? 

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, artan girdi maliyetleri karşısında gübrenin, mazotun, elektriğin ve tohumun indirimli şekilde bu seneye özel çiftçilere sübvanse edilmesine ilişkin çağrı yaptı. İşte gıda fiyatlarındaki son durum...

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022.Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz sayılacak. Ayrıca bu tarihe kadar işlem yapmadığınızda idari para cezası uygulanacak. Yeni ehliyetinizi almak için acele edin.

Odun ve kömüre fahiş zam

Doğal gaz ve elektriğin ardından odun, kömür ve tüp gaz fiyatları da zamlandı. Geçtiğimiz yıllarda bazı vatandaşlar kombileri kapatıp sobaya dönmüştü ancak odun ve kömür de bu yıl 3 misli zamlandı. İşte güncel odun ve kömür fiyatları...

Elektriğe yeni zam kapıda! Üst limit resmen yükseldi! Faturalar da artacak mı?

Elektriğin serbest piyasa teklif fiyatında üst limit 3.75 Türk Lirası'ndan 4 Türk Lirası'na çıkarıldı. Peki faturalara zam gelecek mi? İşte ayrıntılar..

Doğalgaz ve elektrikte son durum ne? İşte spot piyasa fiyatları

Spot piyasada bir mgw/saat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 3 bin 750 liradan, en düşük fiyatı ise 2 bin 99 lira 98 kuruş olarak belirlendi. Öte yandan spot doğal gaz piyasasında ise dün bin metreküp gazın referans fiyatı 12 bin 980 lira 51 kuruş olarak hesaplandı.

Elektrik piyasasında işlem hacmi arttı! 928 milyon 916 bin 566 lira...

Bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 3 bin 750 lira, en düşük ise 500 lira olarak kayda geçti.

Spot piyasada elektrik fiyatları yeniden belirlendi

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yapılan son belirlemeye göre yarın için en yüksek 3 bin 149 lira 98 kuruş, en düşük 1612 lira oldu. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 32,4 artarak 1 milyar 420 milyon 84 bin 883 li

Elektriğe indirim geldi! Vatandaş indirim oranını az buldu…

Son zamanlarda elektrik faturasına gelen zamlardan sonra yetkilikler harekete geçmiş ve meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’sini yüzde 18’den yüzde 8’e indirmişti.

elektriğin kesilmesi cezası Haberi

elektriğin kesilmesi cezası

ELEKTRİK dağıtım tesislerinin özelleştirmelerinin tamamlanmasıyla devlet bu alandan çekildi. Özel sektör, devletin işletmecilikte daha 'esnek' olduğu bazı konularda kuralları katılaştırmaya başladı. Özel sektörün kuralları katı biçimde uygulaması bazı abonelerin 'canının yanması'na yol açtı. 


»ANINDA ŞALTER İNİYOR


 Abone ile dağıtım şirketlerini karşı karşıya getiren en kritik konuların başında ödenmeyen faturalar nedeniyle gündeme gelen elektrik kesme işlemi geliyor. 

Özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım bölgelerinde, abonenin faturasını öngörülen sürede ödememesi halinde anında elektriği kesiliyor. Elektrik dağıtım şirketleri temsilcileri, bu konudaki şikayetler üzerine, Eneıji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 'Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'ne işaret ederek, dağıtım şirketlerinin bu mevzuatı uyguladığını söylediler. Dağıtım şirketleri, söz konusu yönetmelik gereğince dağıtım şirketlerinin son ödeme tarihini izleyen 5 iş günü içinde faturasını ödemeyen abonelerin elektriklerini kesme hakkına sahip olduğunu vurguladılar. Elektriği...