15 / 05 / 2024

Elektrik ağacı ne zaman piyasaya çıkıyor

Elektrik ağacı ne zaman piyasaya çıkıyor

Fransız uzmanlar bir “elektrik ağacı” icat etti. Ağaç rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştürüyor. Elektrik ağacının yaprakları rüzgâr hangi yönden eserse essin dönmeye devam ederek elektrik üretimini sürekli hale getiriyor.

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'den elektrik faturaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ekimden itibaren elektrik faturalarına rekor zam geleceği iddia ediliyor. Peki ekimde elektrik faturasına ne kadar zam gelecek? İşte Ekim ayı elektrik tarifesi...

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

Memur ve memur emeklisinin iki senelik zam oranı ne olacak? Bundan sonraki süreçte neler yaşanacak? Taraflardan açıklamalar ne zaman gelecek? Zam oranı belli oldu mu? Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Erdem Gültekin, katıldığı bir canlı yayında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? Yatırımcılar dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın!

Merkez Bankası'nın faiz kararına yönelik belirsizlik ve 9 günü bulan uzun Kurban Bayramı tatili Borsayı olumsuz etkiliyor. Peki Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olacak? 

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan kazanacak! İslam Memiş altını çizerek açıkladı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş yatırımcıların 2023 yılında en kazançlı çıkacakları yatırım aracını altını çizerek açıkladı. Ne altın en dolar! Buna yatırım yapan kazanacak! 

Merkez Bankası dolar beklentisini resmen açıkladı! Ne 20 TL ne de 35 TL! Dolar yıl sonunda  tam olarak bu kadar olacak

Merkez Bankası dün mayıs ayı piyasa anketini açıkladı. Ankette yıl sonu dolar beklentisinin ne kadar olacağı yer aldı. Ne 20 TL ne de 35 TL! Dolar yıl sonunda  tam olarak bu kadar olacak.

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

İslam Memiş peş peşe açıkladı! Buna yatırım yapan çok kazanacak! Ne altın ne de dolar!

Altın  ve piyasa uzmanı İslam Memiş, bu sene yatırımcılarına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Ne altın ne de dolar! Gümüş bu sene yatırımcısına kazandıracak.

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Kadıköy Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahallelerinin 1/5000 ölçekli ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahalleleri' ne ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar planı askıya çıkarıldı.

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan üç beş kat fazla kazanacak! Yatırım uzmanı Mert Başaran peş peşe açıkladı! 

Milyonlarca yatırımcı yatırım için ''ev, arsa, altın, dolar'' arasında kalırken, yatırım Uzmanı Mert Başaran yatırımcıların üç beş kat fazla kazanacağı en doğru yatırım aracını resmen açıkladı. Ne altın ne dolar buna yatırım yapan kazanacak....

4 kişilik bir ailenin elektrik yardımı ne kadar?

Elektrik yardımı vatandaşların gündeminde yer almaktadır. Özellikle geniş aileler elektrik yardımının ne kadar olduğunu merakla sorguluyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Mercedes-Benz A Serisi'ne 116 bin TL zam! İşte 7 Aralık 2022 fiyat listesi...

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in A Serisi’nin Aralık ayı fiyatları belli oldu. A serisinin Kasım ayı fiyatları dikkate alındığında oldukça fazla zamlandığı dikkatlerden kaçmadı. İşte, Mercedes-Benz A Serisi'ne gelen zamlar ve 7 Aralık 2022 fiyat listesi...

Hyundai Kona Elektrik'te şimdi al Haziran 2023'te öde fırsatı! Kona Elektrik bu ay ne kadar? 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Hyundai Kona Elektrik, Kasım ayına özel şimdi al Haziran 2023'te öde fırsatıyla satışta. Peki Hyundai Kona Elektrik  bu ay ne kadar? İşte 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Elektrik ağacı ne zaman piyasaya çıkıyor Haberi

Elektrik ağacı ne zaman piyasaya çıkıyor


Fransız uzmanlar bir “elektrik ağacı” icat etti. Ağaç rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştürüyor. Elektrik ağacının yaprakları rüzgâr hangi yönden eserse essin dönmeye devam ederek elektrik üretimini sürekli hale getiriyor.


Elektrik mühendisi Jerome Michaud-Lariviere, elektrik ağacı geliştirme fikrinin “sakin bir günde ağaç yapraklarının uçuşmaya devam ettiğini gördüğünde aklına düştüğünü” söyledi. Elektrik ağaçları rüzgârın hızı saatte 7 km’nin altına düşse bile elektrik üretebiliyor. Böylece elektrik ağaçları yıl boyunca rüzgâr türbinlerine göre iki kat daha fazla süre elektrik verebiliyor. Üstelik her biri bir kentin birkaç caddesinin lambalarını yakabilecek veya birkaç elektrikli aracı şarj edebilecek rüzgâr ağaçlarının birim fiyatı sadece 30 bin Euro (Yaklaşık 90 bin TL). Elektrik ağaçları 2015’te piyasaya...