22 / 05 / 2024

elektrik dağıtım borçları

elektrik dağıtım borçları

TEDAŞ’tan elektrik dağıtımını borçlarıyla birlikte devralan özel dağıtım şirketleri, ödenmemiş tek abonenin borcundan dolayı isim soyadı benzerliği olan bütün abonelere haciz gönderiyor. Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi...

Elektrik faturalarına büyük zam! Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği güncelleme istedi! 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı Barış Eldeniz, elektrik fiyatlarının piyasadaki maliyetleri yansıtacak şekilde yükselmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu durum gerçekleşirse elektrik faturalarına büyük zam gelecek. İşte detaylar...

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  KİPTAŞ'ı 201 milyon dolar borçla devraldıklarını belirterek, şirketin tüm borçlarını sıfırladıklarını söyledi. 

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Yüreğimizin yandığı şu günlerde İş Bankası'ndan harika bir haber geldi! Tüm borçlar silinecek! Bu habere hemen bakın

İş Bankası tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini 31 Ağustos 2023’e kadar  6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediğini duyurdu. Alınan kararda depremlerde hayatını kaybedenlerin tüm bireysel kredi, ek hesap  ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere borçların silineceğini duyurdu.

Kelebek Mobilya'da tüm ürünlerde geçen net yüzde 20 indirim fırsatı! 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Kelebek Mobilya'da tüm ürünlerde geçen net yüzde 20 indirim fırsatı vatandaşları bekliyor. Peki Kelebek mağazasında hangi ürünler ne kadar oldu?

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

TEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarına yeniden yapılandırma!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması dahilinde, 22 bin 15 abonesinin 493 milyon 316 bin 464 TL'lik borcunu yeniden yapılandırdı.

Aktif Bank’tan elektrik dağıtım sektörüne özel kira sertifikası!

Aktif Bank, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ adına oluşturduğu program çerçevesinde 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı yaptı.

Kar dağıtımı nasıl sınırlanmalı?

COVID-19 salgınının etkisinin azaltılması için finansal alanda birçok tedbir uygulanıyor. Düzenleme ile amaçlanan işletmelerin özkaynak yapılarının korunması ise pay sahiplerinin farklı yollarla kar dağıtım yasağını aşarak düzenlemeyi etkisiz hale getirmeleri amaçlanıyor.

Kiler GYO kar payı dağıtımı yapmayacak!

Kiler GYO, kar payı dağıtımı yapılmaması yönünde aldığı kararı KAP'ta açıkladı. Metal GYO, 2017 yılı faaliyet sonucunu yatırımcıların bilgisine sundu.

elektrik dağıtım borçları Haberi

elektrik dağıtım borçları

TEDAŞ’tan elektrik dağıtımını borçlarıyla birlikte devralan özel dağıtım şirketleri, ödenmemiş tek abonenin borcundan dolayı isim soyadı benzerliği olan bütün abonelere haciz gönderiyor. Mevzuattaki bir boşluk, şirkete bu hakkı tanıyor. Elektriği kesilip mühürlenen ve haciz gelen borçsuz abone, çoğu kez boş yere para ödemek zorunda kalıyor.


Özelleştirme sonrası elektrik dağıtım şirketlerinde yaşanan sorunlar vatandaşın başını ağrıtmaya devam ediyor. Daha önce devlet şirketi TEDAŞ’ın (Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) yürüttüğü elektrik dağıtım işinin eski abone borçlarıyla birlikte özel şirketlere devredilmesi yeni sıkıntıları da beraberinde getirdi. Uygulamanın problemlerinden biri ise dağıtım şirketlerinin TEDAŞ’tan devraldığı borçlu aboneyi adresinde bulamayınca aynı isim ve soy isimdeki bütün abonelerine borç ihbarnamesi göndermesi ve elektrik saatini de mühürlemesi. Mevzuata göre kişinin kendisine ait başka bir adreste abonelik borcu...