01 / 05 / 2024

elektrik faturlarındaki trt payı ne oldu

elektrik faturlarındaki trt payı ne oldu

TBMM Genel Kurulunda elektrik faturalarında TRT payını kaldıran maddeyi içeren kanun teklifi kabul edildi. 

PTT, fatura ödemekte zorlananların imdadına yetişiyor: Hemen başvuru yaparak 225 TL'lik fatura yardımından yararlanın! 

Elektrik faturalarındaki artış, birçok insanın bütçesini zorlarken, PTT bu konuda belirli koşulları karşılayanlara yardımcı oluyor. Peki, PTT'nin sunduğu elektrik faturası destek programı kimlere yönelik? Hangi kriterlere göre bu yardım sağlanıyor? İşte konu hakkında tüm bilgiler...

Elektrik faturalarında yeni gelişme! 400 lira iade edilecek

Elektrik faturası yüklü gelenlere iyi haber... Başvuru yapan vatandaşlara şartları karşıladığı takdirde 400 TL para iadesi yapılacak. Sadece elektrik faturaları için geçerli olacak. İşte konu hakkındaki tüm ayrıntılar…

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Bakan’dan sevindirici haber! Doğal gaz fiyatlarından sonra elektrikte yeni indirim sinyali!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki indirimler ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan, mart ayında yeni indirimlerin sinyalini verirken, bu indirimlerin meskenlere yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor.

TRT bandrol uygulaması genişletildi! O elektrik ürünler de artık listede! Hemen bakın!

TRT e-Bandrol uygulaması kapsamı genişletildi. Yeni eklenen cihazların seri numarası, IMEI numarası ve şasi numarası bulunmayanlar e-bandrol uygulamasından yararlanamayacak.

Tüketimi azalttı elektrik faturası 1400 lira arttı. İşte seç baş yolduran elektrik faturası

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

Elektrik tüketimini düşürün! AB uyardı: Kış zor geçecek

Avrupa Birliği, Rusya’dan gelen gaz akışındaki sıkıntılar nedeniyle üye ülkeleri elektrik tüketimi  konusunda uyardı.

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

Son dönemlerde ülkemizde elektrik faturalarındaki büyük artış vatandaşlara zor günler yaşatırken, İngiliz uzmanlar, evlerde kullanılmayan fakat elektrik harcayan cihazlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki evinizde ve iş yerinizde elektriğinizi emen cihazları biliyor musunuz?

Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir?

Elektrik faturalarındaki yüksek zamların ardından vatandaşlar çareyi elektrik faturası yardımında buldular. Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Elektrik desteği 2022 kaç TL, kimler alabilir? gibi soruların yanıtları bu ödenekten yararlanmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınmasını kararlaştırdı. EPDK’nin yaptığı toplantının ardından arz güvenliğinin sağlanması ve tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi yönünde karar alındı.

Faturasını alıp PTT'ye gidene 171 TL veriliyor! Ödemeler başladı!

Elektrik faturalarındaki yükselişle birlikte vatandaşlar faturalarını ödemekle güçlük çekmeye başladılar. Bu kapsamda vatandaşlar çareyi elektrik desteği başvurusunda buldular. Faturasını alıp PTT'ye gidene 171 TL destek veriliyor. Ödemeler başladı...

elektrik faturlarındaki trt payı ne oldu Haberi

elektrik faturlarındaki trt payı ne oldu

Elektrik enerjisi satışı üzerinden tahsil edilen TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre,  Türkiye Ulusal Enerji Planı çalışması, her beş senede bir Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve kurum görüşleri de alınmak suretiyle Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı tarafından hazırlanarak yayımlanacak.

Bakanlık, Türkiye Ulusal Enerji Planı çalışmasını esas alarak, orta ve uzun dönemde arz güvenliğinin sağlanmasını teminen kapasite tahsisi yarışmaları düzenleyebilecek. Kapasite tahsisi yarışmaları dahilinde kurulacak üretim tesisleri için Bakanlık tarafından Türk lirası olarak belirlenecek tavan fiyat üzerinden teklif edilecek en düşük fiyat,...