03 / 05 / 2024

elektrik motorları ile tasarruf

elektrik motorları ile tasarruf

Her yıl bir Marmaray inşa etmeye yetecek kadar parayı boşa harcayan motorlar için harekete geçildi. Verimsiz elektrik motorları değişecek, Marmaray projesine harcanan tutar kadar tasarruf yapılacak.

İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor! Caddede bataryalı tramvaylar sefer yapacak...

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak olan yeni elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacaklar.

Peugeot 7 koltuklu SUV model E-5008'i tanıttı!

Otomobil markası Peugeot, 7 koltuklu SUV modeli 5008’in elektrikli olan E-5008’in ön gösterimini yaptı. Markadan yapılan açıklama kapsamında Peugeot, yenilikçi ürünlerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Markanın 7 koltuklu SUV modeli 5008'in, yenilenen tasarımı ve elektrik motoru ile tanıtıldı.

Yeni Peugeot E-208, gelecek sene Türkiye'de...

Türkiye'de gelecek senenin ilk çeyreğinden itibaren satılmaya başlanacak olan yeni Peugeot E-208 güçlü elektrik motoru ile dikkatleri çekmekte. Peugeot, ilk zamandan itibaren tamamen elektrikli olan Peugeot E-208 seçeneğini sunmakta. Yeni Peugeot E-208, gelecek yıl yollarda olacak. İşte ayrıntılar..

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'den elektrik faturaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ekimden itibaren elektrik faturalarına rekor zam geleceği iddia ediliyor. Peki ekimde elektrik faturasına ne kadar zam gelecek? İşte Ekim ayı elektrik tarifesi...

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Spor otomobil tutkunları için Porsche Taycan Haziran fiyatları merak ediliyor! 

Porsche Taycan, etkileyici bir performansa sahiptir ve bu nedenle performans odaklı sürüşler için tercih edilir. Elektrik motorlarından anlık tork üretme kabiliyeti sayesinde hızlanma ve yol tutuş konusunda yüksek performans sunar. Peki 15 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL?

Yüzde 100 elektrik enerjisi ile çalışan Yuki Shansu'nun fiyatı belli oldu. Peki, Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL? İşte detaylar...

Yuki elektrikli Amy kaç TL? Yuki elektrikli Amy ne kadar? 

Elektrik enerjisi ile çalışan Yuki elektrikli Amy'ın mayıs ayı fiyatı belli oldu. Peki, Yuki elektrikli Amy kaç TL? Yuki elektrikli Amy ne kadar? Yuki Amy özellikleri neler? İşte ayrıntılar...

Arzum süpürge en ucuz A101'de! Arzum elektrikli süpürge fiyatları ne kadar? 6 Nisan 2023 fiyat listesi...

Temizliği kolaylaştıran Arzum elektrikli süpürge modelleri, yüksek emiş gücü ve verimli motorları ile dikkat çekiyor. En inatçı tozları bile zeminde bırakmıyor. Peki, Arzum süpürge Evkur'da kaç lira? Arzum Magiclean Dikey Süpürge kaç TL? İşte detaylar...

Doğal gaza ve elektriğe peş peşe indirim geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Doğal gaz ve elektrik indirimi ile ilgili araştırmalar hızlanırken milyonlarca doğal gaz kullanıcısı faturalarda yapılacak indirimi takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarda bulunmasından sonra doğal gazda indirime ilişkin araştırmalar hız kazandı.

Son dakika! Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim! Meskende ise...

Elektrik fiyatları ile ilgili yaşanan yeni gelişme yüzleri güldürdü.. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz elektrik tarifelerinde sanayi abone grubunda yüzde 16 düzeyinde indirim yapıldığını açıkladı.

elektrik motorları ile tasarruf Haberi

elektrik motorları ile tasarruf

Birçoğu 30-40 yıllık olan verimsiz elektrik motorları değişecek, Marmaray projesine harcanan tutar kadar tasarruf yapılacak.


Hükümet, her yıl bir Marmaray inşa etmeye yetecek kadar parayı boşa harcayan motorlar için harekete geçti. Projeyle sanayide verimliliği düşük olan 15 milyon elektrik motoru değişecek ve yılda 8 milyar TL'lik bir tasarruf elde edilecek. Projeyi yürüten kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sanayide kullanılan elektriğin yaklaşık yüzde 80'i elektrik motorlarında tüketiliyor. 30-40 yaşındaki motorlar verimsiz olduğu için çok yüksek miktarda elektrik harcıyor. Bu motorların değişimiyle yılda 8 milyar TL, bir başka deyişle, bir Marmaray projesi daha yapacak kadar para tasarruf edilmiş olacak. Verimlilik sağlanamadığı için Türkiye'de, aynı değerdeki üretim için OECD ülkelerinin 1.5 katı, Almanya ve Japonya'nın 2 katı kadar elektrik kullanılıyor. 


Dönüşüm için Bilim Sanayi ve...