03 / 08 / 2024

elektrik tesislerinin tasarımı

elektrik tesislerinin tasarımı

Elektrik tesislerinin modern teknolojiye uygun tesis edilebilmesi için proje onay işlemlerinin ilgili standartlara uygun olarak yaptırılması, can ve mal emniyetinin sağlanması gibi konulara ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Teknik Plus Mimari Tasarım Mekanik Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Plus Mimari Tasarım Mekanik Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Nalcı tarafından kuruldu.

Eem Tasarım Elektrik Mekanik Proje Taahhüt Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Eem Tasarım Elektrik Mekanik Proje Taahhüt Mühendislik Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yakupoğlu ve Yusuf Kocaman ortaklığında kuruldu.

Evinno Elektrik Elektronik Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Evinno Elektrik Elektronik Tasarım Anonim Şirketi Sarıyer'de Osman Kaan Erol, Murat Yılmaz ve Kutsal Anıl ortaklığında kuruldu.

Met Grup Ahşap Tasarım Mimarlık Reklam Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Met Grup Ahşap Tasarım Mimarlık Reklam Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Can Yorgancı tarafından kuruldu.

Proaktif Mekanik Elektrik Proje Tasarım ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Proaktif Mekanik Elektrik Proje Tasarım ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Natalya Yılmaz ve Barış Yılmaz tarafından kuruldu.

Burak Güven Yapı Tasarım Dekorasyon Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burak Güven Yapı Tasarım Dekorasyon Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mennan Güven tarafından kuruldu. 

Ekşioğlu Dizayn Yapı İnşaat Taahhüt Proje Mimarlık Mühendislik Tasarım Dekorasyon Elektrik Oto. Ve Tic. A.Ş kuruldu!

Ekşioğlu Dizayn Yapı İnşaat Taahhüt Proje Mimarlık Mühendislik Tasarım Dekorasyon Elektrik Oto. Ve Tic. A.Ş Hüseyin Ekşi, Kenan Ayaz, Yavuz Sultan Ekşi ve Yusuf Ayaz ortaklığında 400 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..

Işıklar Tasarım Yapı Elektrik İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Işıklar Tasarım Yapı Elektrik İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nesib Söker tarafından 100 bin TL sermaye ile 25 Ocak'ta Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi, Alemdağ Caddesi'nde kuruldu.

El Emin Uluslararası Proje Tasarım Elektrik Enerji Mühendislik Turizm ve Taşımacılık İnşaat Yatırım Şirketi kuruldu!

El Emin Uluslararası Proje Tasarım Elektrik Enerji Mühendislik Turizm ve Taşımacılık İnşaat Yatırım Şirketi 13 Şubat 2015'te, 1 milyon TL sermaye ile Fatih'te, A.A.Jasım Jasım Müdürlüğü'nde kuruldu.

Can Elektrik, Artemide tasarımlarını Adanalı mimarlarla buluşturdu!

Adanalı iç mimarlar ve mimarlar Can Elektrik Mavi Bulvar şubesinde dünyanın önde gelen aydınlatma ürünleri firması Artemide'in yeni tasarım ürünlerini incelemek üzere bir araya geldi.

Bornova Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruldu!

İnsanların günlük yaşamlarının önemli bir bölümünü geçirdiği, sosyal alanların, kültür ve spor tesislerinin, yolların, meydanların, parkların ve pek çok kentsel mekanın ihtiyaçlara uygun hale getirilmesini sağlamak için Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruldu..

Porsche, Koleksiyon Mobilya'ya tasarım ortağı oldu!

Dünyada tüm otomobil severlerin hayalini süsleyen tasarım harikası Porsche, Porsche Design Studio'lar ile farklı sektörlerde de hizmet veriyor.

elektrik tesislerinin tasarımı Haberi

elektrik tesislerinin tasarımı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece, elektrik tesislerinin modern teknolojiye uygun tesis edilebilmesi için proje onay işlemlerinin ilgili standartlara uygun olarak yaptırılması, can ve mal emniyetinin sağlanması gibi konulara ilişkin usul ve esaslar belirlendi. 


Buna göre, elektrik tesislerinin tasarımı ve projelendirilmesi ile ilgili olarak bölgesel standartlar ile uluslararası standartlar, uluslararası kabul gören uygulama kodları ve teknik dokümanlar, elektrik piyasası ilgili mevzuatlar ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen şartnameler ile usuller esas alınacak. Standartlarda değişiklik olması halinde değişiklik getiren standart, uygulanan standardın iptal edilmesi veya yürürlükten kaldırılması halinde ise yeni standart geçerli olacak. 


Elektrik tesislerinde hiçbir şekilde standart dışı malzeme ve ekipman kullanılamayacak. Standardı bulunmayan konularda, ülke şartları ve Kritere...