27 / 04 / 2024

Elektrikte aşırı tüketim

Elektrikte aşırı tüketim

Elektrikte aşırı tüketim ve israfa trafo dayanmıyor. DEDAŞ Sözcüsü Üstün "Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 500’e yakın elektrik trafosu ya patladı ya da yanarak kullanılamaz hale geldi" dedi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Her kumaşa uygun ütüleme fonksiyonu ile kırışıklıklara son! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Fakir Buhar kazanlı ütü yenilenmiş güçlü  buhar teknolojisiyle her kumaşa uygun ütüleme işlemi görüyor. Kireçleme önleyici kart tuşu sayesinde ütünüzün ömrü uzun oluyor. Kıyafetlerdeki kırışıklıklarla savaşmanızda en büyük yardımcınız olacak ütü bir çok özelliğe sahiptir.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Akkuş, Eren Baki Akkuş ve Naif Batın Akkuş ortaklığında kuruldu.

Avrupalılar Türkiye'deki bir ürüne aşırı ilgi göstermeye başladı! Hepimiz kullanıyoruz sizi de ilgilendiriyor

Avrupalıların Türkiye'de ticaretleri hız kesmeden devam ediyor. Avrupalılar son olarak Türkiye'deki önemli bir ürüne daha aşırı ilgi göstermeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Elektrikte aşırı tüketim Haberi

Elektrikte aşırı tüketim

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 500’e yakın elektrik trafosunun ya patladığını ya da yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Kış mevsiminde israf ve aşırı tüketimin bu şekilde devam etmesi halinde patlayan trafo sayısının 2 binlere ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi.


Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde enerji kullanımının israf boyutuna varacak ölçüde olmasının, bölge illerindeki elektrik şebekesinin verimli kullanılmasını engellediğini belirterek, "Sadece içerisinde bulunduğumuz kış sezonunda, bugüne kadar dağıtım bölgesindeki Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 500’e yakın elektrik trafosu ya patladı ya da yanarak kullanılamaz hale geldi. Geçtiğimiz yıl kış aylarında bölgede bin 500 trafo aşırı yüklenme ve israf dolayısıyla patlamış ve kullanılamaz hale gelmişti....