25 / 07 / 2024

elektronik imza

elektronik imza

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dairesi (BTK) tarafından yayınlanan 2022 yılı ikinci çeyrek verilerine göre elektronik imza sayısı yaklaşık 6 milyon imzaya ulaştı. Mobil imza sayısı 813.000 imzayı aştı. Toplam 6,7 milyon e-sertifika oluşturuldu.

Tapuda elektronik imza adımı: Gayrimenkul alım satımında peş peşe değişiklikler geliyor! 

Web-Tapu ve Parsel Sorgu uygulamalarıyla dijital dönüşümde önemli bir atılım yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu sistem kapsamında pilot çalışmalar 7 ilden 15 ile yükseltilecek. Sistemle, binalar ve bağımsız bölümleri 3 boyutlu olarak tapudaki resmi kayıtlarda görülebilecek. 

E-imza kullanımında dev artış!

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dairesi (BTK) tarafından yayınlanan 2022 yılı ikinci çeyrek verilerine göre elektronik imza sayısı yaklaşık 6 milyon imzaya ulaştı. Mobil imza sayısı 813.000 imzayı aştı. Toplam 6,7 milyon e-sertifika oluşturuldu.

GGG Elektronik ve Teknoloji mağazası Antalya'da hizmete girdi!

GGG Güvençoğlu aile şirketi Antalya’da bir yatırıma daha imza attı ve görkemli bir açılışla GGG Elektronik ve Teknoloji mağazası hizmete girdi

Tapu işlemlerinin tapu dairesine gidilmeden yapılması hedefleniyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Kesimoğlu "Hedefimiz, e-devlet entegrasyonu sağlanırsa 3-5 sene içinde pek çok tapu işlemini, vatandaşın da elektronik imza kullanımının yaygınlaşmasıyla elektronik ortamlarda yapabilmek" dedi.

Tapuda e-imza uygulaması!

Maliye Bakanlığı'nda e-imza uygulaması başladı. 01.09.2014 tarihinden itibaren evrak düzenleme süreçlerinde elektronik imza uygulamasına geçildi. Peki artık ıslak imza kullanılmayacak mı? İşte yanıtı..

Vestel Elektronik'in Vesbe hissesi yüzde 93,35'e ulaştı!

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel Elektronik'in Vesbe hissesi yüzde 93,35' e ulaştı...

Hag Yapı Elemanları İnşaat Taahhüt Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hag Yapı Elemanları İnşaat Taahhüt Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Haydar Armağan Günel tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 26 Mart'ta kuruldu.

Elektrik - elektronik ihracatı geçen yıl 12 milyar 63 milyon dolar oldu!

Elektrik - elektronik ihracatı geçen yıl 12 milyar 63 milyon dolar oldu. Bir önceki yıl 12 milyar 115 milyon dolardı. Ciddi bir düşüş yok ancak, asıl sorun artış olmaması...

Soyak Holding, enerji tasarrufu için sosyal sorumluluk projesine imza atıyor!

Soyak Holding, enerji tasarrufu için sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Emre Çamlıbel, "Enerji üretimi için büyük bütçeler ayırırken aynı önemi mevcut binalara versek 7 kat tasarruf sağlayabiliriz" dedi.

Hbgrup İnşaat Makine Yedek Parça ve Elektronik Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hbgrup İnşaat Makine Yedek Parça ve Elektronik Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hasan Osman Akgün tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Mart'ta kuruldu.

Serra Seramik Baroque serisi ile özel mekanlara imza atıyor!

Özel karo tasarımlarıyla fark yaratan Serra Seramik’in pastel renkleri ve mermer görünümüyle dikkat çeken modeli Baroque, sadeliğin şıklığını gözler önüne seriyor. Serra Seramik Baroque serisi ile özel mekanlara imza atıyor.

Servet GYO Almanya'da dev bir yatırıma imza attı!

Mayıs 2013'de hakla arz edilen, bünyesinde; alışveriş merkezleri, ofis binaları, iş ve endüstri merkezleri, depolar ve lojistik merkezleri bulunan, bir Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO, Almanya'da dev bir yatırıma imza attı...

Elektronik kira beyannamesi!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi borcunu ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyannameler, elektronik ortamda da verilebiliyor. İşte elektronik kira beyannamesi örneği bu haberde..

elektronik imza Haberi

elektronik imza

BTK, 2022 yılı ikinci çeyreğine ilişkin piyasa verileri raporunu yayınladı. Üretilen dijital imza sayısı 5 milyon 935 bin 959'a yükseldi. Mobil imza sayısı 813 bini aştı. Toplam 6 milyon 748 bin 965 e-sertifika oluşturuldu. 2022 yılının ilk çeyreğine kıyasla dijital imza sertifikası sayısı %3,4, mobil imza sertifikası sayısı ise %2,5 arttı. Düzenlenen toplam sertifika sayısı bir önceki çeyreğe göre %3,3 arttı.

Şirketlerin ve vatandaşların tercih edilen elektronik imzası

Elektronik imzaların kullanım alanları her geçen gün artmaktadır. 5070 sayılı elektronik imzalar hakkında Kanun'da tanımlanan ve elle atılan imzalarla aynı hukuki değere sahip olan elektronik imzalar, şirketlerin ve kişilerin hayatını kolaylaştırmaktadır. E-GÜVEN CEO'su İlker Türkoğlu, dijital imzaya sahip kişi ve şirketlerin ıslak imza ile yaptıkları işlemleri dijital ortamda yapmayı tercih ettiklerini vurgulayan E-GÜVEN...