02 / 05 / 2024

elsad

elsad

Elazığ Stratejik Araştırma Dernek Başkanı Av. Murat Erdoğan, Revizyon İmar planına itiraz ettiklerini açıkladı. Erdoğan "Mahalle arası parklar, yeşil alanlar, otoparkların konut alanına dönüştürülmesi imar kanununa aykırıdır" dedi.

Titan Group Dış Ticaret Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Titan Group Dış Ticaret Danışmanlık Limited Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile  Asawır Elsadıg Badawı Alı, Ragda Elsadıg Badwı Alı, Samah Alı  Albala Alfakı tarafından kuruldu.

ELSAD'dan Elazığ revizyon imar planına itiraz!

Elazığ Stratejik Araştırma Dernek Başkanı Av. Murat Erdoğan, Revizyon İmar planına itiraz ettiklerini açıkladı. Erdoğan "Mahalle arası parklar, yeşil alanlar, otoparkların konut alanına dönüştürülmesi imar kanununa aykırıdır" dedi.

Murat Erdoğan: Yeşil alanlar konut alanına çevriliyor!

ELSAD Başkanı Erdoğan, Elazığ Belediyesi’nin imar revizyonundaki park alanlarının konut alanına dönüştürülmesine tepki göstererek, “Yeşil alan belediyeye gelir sağlanacak diye konut alanına dönüştürülüp arsa olarak satılamaz” dedi.

Murat Erdoğan: Küçük arsa sahipleri mağdur olacak!

ELSAD Başkanı Murat Erdoğan imar revizyonunu değerlendirdi, yapılan düzenlemenin olumlu taraflarının olduğunu fakat küçük arsa sahiplerinin de mağdur edebileceğini belirtti.

Elazığ'da kentsel dönüşüm master planına ihtiyacı var!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Av. Murat Erdoğan, Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında gerekti tüm projeleri ve çözüm yollarını dernek olarak ortaya koyduklarını söyledi.

Murat Erdoğan, Elazığ’daki imar planı değişikliğini anlattı!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Murat Erdoğan Elazığ’daki riskli alanların imar planı değişikliğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Murat Erdoğan: Yaşanabilir Elazığ için projeler yapıyoruz!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği ( ELSAD ) Başkanı Murat Erdoğan Elazığ’daki riskli alanların imar planı değişikliğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Elazığ'da riskli alanların imar değişikliği tartışılıyor!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Murat Erdoğan Elazığ'daki riskli alanların imar planı değişikliğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. İşte Murat Erdoğan'ın Elazığ'la ilgili tespitleri...

ELSAD Elazığ Cumhuriyet Mahallesi imar planı değişikliğine itiraz etti!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Av. Murat Erdoğan yazılı açıklama yaparak Cumhuriyet Mahallesi Riskli Alan İmar Planı Değişikliğine ilişkin itirazlarını kamuoyu ile paylaştı.

Elazığ’a yeni imar planları geliyor!

Elazığ Stratejik Araştırma Derneği (ELSAD), Elazığ’ın kalkınması için hazırladığı projeleri tanıtmak için imar komisyonu toplantısı yaptı.

ELSAD İmar ve Kentsel Dönüşüm Raporu'nu açıkladı!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu tarafından hazırlanarak Vali ve Belediye Başkanına iletilen Elazığ İmar Revizyonu ve Kentsel Planlama Süreci Raporu basına açıklandı.

elsad Haberi

elsad

Elazığ Stratejik Araştırma Derneği (ELSAD), Elazığ belediyesi tarafından hazırlanan Revizyon İmar Planına itiraz etti.


Dernek Başkanı Av. Murat Erdoğan, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “27.05.2016 tarihinde askı ilana çıkarılan İmar Revizyon Planında tespit ettiğimiz  imar kanununa aykırı aşağıda belirttiğimiz hususlara yasal süresi içerisinde itirazımızdır.


İmar Revizyon Planı ile birlikte mahalle arası parklar, yeşil alanlar, otoparkların  konut alanına dönüştürülmesi imar kanununa aykırıdır. Şöyle ki mevcut vatandaşın kullandığı park alanları imar kanunun 18. Maddesine göre düzenleme ortaklık payına göre terk ettirilmiş ve ilgili mevzuat gereğince başka kullanım amacına tahsis edilmeyecek toplumsal sosyal donatı alanlarıdır. Genel olarak bu revizyon ile şehir merkezinde nüfusu arttırıcı uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Mevcut yeşil alan ve parkların kanunen yüz ölçümlerinin daha da arttırılması gerekirken mevcut alanların konuta çevrilip  yok...