08 / 05 / 2024

emek sinemasına tepki

emek sinemasına tepki

Emek Sineması’nın da içinde bulunduğu tartışmalı yapı adasının restorasyon projesine tepkiler devam ediyor. Ön cephedeki bitki motifi bezemeli rozet kırılarak yerine konulan yağmur gideri borusu özensiz bir restorasyon olarak nitelendi.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından, Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın ilkbahara işaret ederek yaptığı deprem açıklamasına tepki gösterdi. İşte Demirtaş'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar... 

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Ali Babacan'dan kira fiyatlarına tepki!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya üzerinden son günlerde kiralık evlerdeki fiyat zamlarına tepki gösterdi.

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi...

İzmirli depremzedelerden imar planlarına tepki!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde evlerini kaybeden depremzedeler kendilerine verilecek daireler için yapılan imar planına tepki gösterdi. 

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimciler için yeni konut hayata geçirme kararına tepki verdi.

emek sinemasına tepki Haberi

emek sinemasına tepki

Emek Sineması’nın da içinde bulunduğu tartışmalı yapı adasının restorasyon projesine tepkiler devam ediyor.


Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki tarihi Cercle d’Orient yapısının ön cephesindeki bitki motifli bezemeli rozet kırılarak yerine konulan yağmur gideri su borusu özensiz bir restorasyon olarak nitelendi.


Geçen mayıs ayında yapının İstiklal Caddesi’ne bakan cephesinin sağ ve sol üst köşelerinde bulunan bitki motifli bezemeli rozetlerin boru yerleştirilmek üzere delinerek yok edildiği fark edildi. Sonraki süreçte de parçalanarak yok edilen rozetlerden çıkarılan boruların çatı yağmur suyu gideri olarak ön cephede kullanılması tepki çekti.


‘Aynı anlayış’


Mimar Doğan Hasol, uygulamanın özensiz bir uygulama olduğunu belirtti. Hasol, öncelikle, “koruma” konusundaki anlayışımız üzerinde durmak gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Son zamanlarda kentsel değerlerin paraya dönüştürülmesi furyası içinde, tescilli, korunması gerekli kültür varlıkları da birer birer yok...