25 / 07 / 2024

Emekli aylıkları haczedilebilir mi

Emekli aylıkları haczedilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç şirkette yöneticilik yaparken emekli oldum. Şirketlerden iflas edenler olmuştu. Ödenmeyen işçi primleri için SGK emekli maaşıma haciz tatbik etmeye başladı. SGK’nın emekli maaşımın yüzde 25’ine haciz tatbiki doğru mudur?' sorusunu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika emekli aylığı açıklaması!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ve adeta gündemden düşmeyen emekli aylıkları ile ilgili olarak bir son dakika açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaptığımız artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir" dedi.

En düşük emekli aylığına zamda son dakika! Genel Kurul'a geliyor!

TBMM Genel Kurulu'na bu hafta milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren en düşük emekli aylığının 12 bin 500 Türk Lirası olmasını da içeren vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin kanun teklifi gelecek.

En düşük emekli aylığına zam teklifi kabul edildi! Maaş farkları ne zaman yatacak?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği en düşük emekli aylığının artırılmasına ilişkin madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Buna göre, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 Türk Lirası olacak. Peki maaş farkları ne zaman yatacak?

CHP'li Gamze Taşcıer'den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı emekli aylığına tepki geldi. Gamze Taşçıer açıklamasında, emekli aylıklarının en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı ve engelli aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, temmuz ayına ilişkin 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Temmuz 2024 emekli zamlarında kök maaş tehlikesi! Milyonlarca emekli düşük zam alabilir! 

Emekli vatandaşların gözleri Temmuz 2024 zammındayken, Doç. Dr. Okan Güray Bülbül'den söz konusu zamlarla ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Doç. Dr. Okan Güray Bülbül açıklamasında emeklilerin kök aylıkları nedeniyle zam alamayabileceğini söyledi 

Emekliye yüzde 26 zam müjdesi: Emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz maaşları belli oldu! 

Temmuz ayında emekli aylıklarına yüzde 25.2 ile yüzde 26.4 aralığında zam yapılması ihtimaller arasında yer alıyor. Peki kim, kaç TL maaş alacak? İşte o son dakika rakamlar...

Temmuz 2024 emekli zammında son dakika! En düşük emekli maaşı 13 bin 146 TL'ye çıkıyor!

Enflasyon ve sürekli olarak artış gösteren hayat pahalılığı karşısında aylıkları her geçen gün daha da eriyerek adeta pula dönen emeklilerin gözü kulağı Temmuz 2024 zammında. Peki emekli Temmuz ayında ne kadar zam alacak?

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Haziran'da emekli aylıkları Kurban Bayramı sebebiyle erken tarihe çekilirken, maaşlar da 3 bin Türk Lirası bayram ikramiyesinin eklemesiyle birlikte hesaplara yatırılacak.

En düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL! Emeklilere kök maaş müjdesi: Şimdi rakamlar açıklandı! 

En düşük emekli aylığının enflasyon farkı kapsamında 10 bin Türk Lirası bandının üstüne çıkarılarak 12 bin 500 TL yapılması öngörülüyor. İşte emekliye verilen o müjdenin detayları...

Uzmanından en düşük emekli maaşı ne kadar olur tahmini! En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

Türkiye’de 10 milyon 331 bin 697 SSK’lı, 715 bin 100 Bağ-Kurlu, 2 milyon 304 bin 714 Emekli Sandığı’ndan olmak üzere toplam 15 milyon 351 bin 511 kişi emeklilik, malullük, ölüm aylığı ile dul ve yetim maaşı (pasif sigortalı) almakta. En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

Yaşlı ve engelli aylıkları için son dakika müjdesi! Hesaplara 4,8 milyar TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında bu yılın mayıs ayına ilişkin 4,8 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını müjdeledi. 

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz'da kime ne kadar zam yapılacak? 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dört aylık enflasyon verileri, Piyasa Katılımcıları Anketi ve Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sonuçlarıyla beraber memur maaşları ile emekli aylıklarına temmuz ayında yapılacak zam oranları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İşte o rakamlar...

Emekli aylıkları haczedilebilir mi Haberi

Emekli aylıkları haczedilebilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Birkaç şirkette yöneticilik yaparken emekli oldum. Şirketlerden iflas edenler olmuştu. Ödenmeyen işçi primleri için SGK emekli maaşıma haciz tatbik etmeye başladı. Başka da geçim kaynağım yok. Emekli maaşlarının haczi mümkün değilken, SGK’nın emekli maaşımın yüzde 25’ine haciz tatbiki doğru mudur?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Birkaç şirkette yöneticilik yaparken emekli oldum. Şirketlerden iflas edenler olmuştu. Ödenmeyen işçi primleri için SGK emekli maaşıma haciz tatbik etmeye başladı. Başka da geçim kaynağım yok. Emekli maaşlarının haczi mümkün değilken, SGK’nın emekli maaşımın yüzde 25’ine haciz tatbiki doğru mudur? l M.O.

***

Okuyucumun sorusu içindeki ifade kısmen doğru. Doğru olan kısmı şu: Emekli maaşı haczedilemez. Bu tamam ama bunun istisnası var. Bu istisna da...