03 / 05 / 2024

emekli konutları nasıl olacak

emekli konutları nasıl olacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, hedef kitlelerinin, özellikle alt gelir grubu olduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşları 250, 300, 400, 500 lira taksitle kira öder gibi evsahibi yapmak için uğraşıyoruz" dedi.

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanacak?  İşte son dakika Temmuz 2024 emekli zammı hesaplama tablosu...

Emeklilere çift promosyon müjdesi! Çift promosyon nedir, nasıl alınır Nisan 2024?

Özel bankalar da promosyon bedellerinde artışa giderken, milyonlarca emekli de söz konusu promosyon ödemeleri ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor. Peki pek çok kişinin bilmediği çift promosyon hakkından kimler faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılır?

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

Emekli maaş promosyonu almak için başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İşte E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika! 

Yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz! Memurlar EYT'den nasıl yararlanır? 

Pek çok memur EYT'den nasıl yararlanabileceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki memurlar EYT'den yararlanabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

emekli konutları nasıl olacak Haberi

emekli konutları nasıl olacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, hedef kitlelerinin, özellikle alt gelir grubu olduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşları 250, 300, 400, 500 lira taksitle kira öder gibi evsahibi yapmak için uğraşıyoruz" dedi.


Turan, yaptığı açıklamada, TOKİ'nin özellikle son yıllarda atağa kalktığını ve Türkiye'nin her tarafında konut yaptığını söyledi.


Gelecek 9 yıl içerisinde 500 bine yakın konut yapmayı planladıklarını belirten Turan, geçmişle kıyaslanamayacak derecede önemli işlere imza attıklarını ifade etti.


Özellikle dar gelirlilere yönelik cazip imkanlar sunduklarını vurgulayan Turan, "2023 yılı için 2002 yılı itibarıyla başlattığımız 1 milyon konut hedefimiz vardı. Önümüzde 9 yıl var. Şu anda 670 bin konut seviyesindeyiz. Yaklaşık 9 yıl içerisinde Allah izin verirse 500 bine yakın konut ihale etmiş ve yapmış olacağız. 


Bizden talep bekleyen başta dar gelirli...