03 / 05 / 2024

Emeklilerin konut hayali

Emeklilerin konut hayali

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.iyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Emeklilerin konut hayali!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!

Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

Konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Ev alma hayali kuranlar dikkat!

Yeni ev alacaklar ve konut yatırımı yapacaklar, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merakla araştırırken, konut kredisi faizlerinin de nasıl seyredeceği merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Bu durumda ev alınır mı? İşte vatandaşların yorumları...

Ziraat Bankası'ndan 11.502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası!

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlara bir müjde de Ziraat Bankası'ndan geldi. Buna göre, artan konut fiyatları ve kredi faiz oranları nedeni ile ev sahibi olmak birçok kişi için zor bir durum olurken, Ziraat Bankası yaptığı açıklama ile yüzleri güldürecek gibi gözüküyor.

Ev almak isteyenler dikkat! 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka o rakamlar!

Yeni bir konut hayali kuranlar bankaların konut kredisi faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 2 milyon TL'lik konut kredisinin aylık geri ödemesi ne kadar? İşte banka banka o rakamlar...

Konut almak isteyenlere müjde! Ocak 2024 180 ay vadeli 1.5 milyon TL konut kredisi!

Konut sahibi olmak, birçok insanın hayalini süsleyen önemli adımlardan biridir. Buna göre, Finansbank ve Garanti BBVA, uzun vadeli konut kredisi kampanyaları ile bu hayali gerçeğe dönüştürecek. İşte haberin ayrıntılar...

Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı!

Ev sahibi olma hayali kuran binlerce kişi, yüksek konut kredisi faiz oranlarından dolayı konut almaya cesaret edemiyor. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirveye çıktı. Konut fiyatları artarken satışlar düştü. Konut alamayan vatandaşlar çareyi arsa alıp kendi evini yapmakta buldu. 

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Akbank konut kredi ödeme tablosu

Son dönemlerde artan konut fiyatları ev alma hayali bile kurduramıyor. Ayrıca yüksek kredi faizleri, konut kredisi çekerek ev almak isteyen birçok kişi için büyük bir engel haline geldi.

Emeklilerin konut hayali Haberi

Emeklilerin konut hayali

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.iyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı. Adana'da, 40 bin civarındaki üye sayısıyla en büyük ve en etkin bir sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi Başkanı iyiyürek, yaptığı açıklamada emeklilerin konut sıkıntısına dikkat çekti. Emeklilerin yüzde 80'inin kira ödediğini ve tamamının geçim sıkıntısı yaşadığını dile getiren İyiyürek, "Yıllarca ısrarla ifade ettiğimiz gibi maaşının yarısını kiraya veren emeklilere TOKİ ve belediyeler "Emekliler maaş alıyor' diye ekonomik ev yapmadı. 800 ile 1.500 TL arasında maaş alan emekliler için devletten ya da belediyeden konut alabilmeleri için hükümetçe bir yasa çıkarılmasını talep ediyoruz. Yapılacak konutların emeklilik ve yaşlılık giderlerine uygun planlarla...