29 / 04 / 2024

eminönü balıkçı kirası

eminönü balıkçı kirası

İBB ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi. ‘Tekne sahipleri ile İBB arasındaki kiracılık ilişkisi devam ediyor’ diyen mahkeme, verdiği tahliye kararını kaldırdı.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Balık severler tezgah başına! İndirime girdi, kilo kilo alın

Artan enflasyon balık tezgahını da vurdu. Yüksek fiyatlara balık tüketmek isteyenler indirim kovalıyor. Son olarak Migros ve CarrefourSA'da deniz ürünleri indirime girdi. İşte tüm detaylar...

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Kadın balıkçılarına yüzde 25 daha fazla destek ödemesi sağlanıyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için resmen müjde geldi! 160 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için resmen müjde geldi. Bigadiç'te inşa edilecek tam 160 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor...

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Aydın tarafından kuruldu.

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

Sıcak hava balık miktarını yükseltti! İşte İstanbul Balık Hali 19 Ocak 2023 fiyat listesi

Son zamanlarda sıcak hava dalgası balık miktarını azaltırken balık fiyatlarını ise yükseltti. Peki, İstanbul Balık Hali'inde balık çeşitleri ne kadar, kaç TL? İşte 19 Ocak 2023 fiyat listesi...

eminönü balıkçı kirası Haberi

eminönü balıkçı kirası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz yıl, Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasında bulunan bölgede 3 teknede faaliyette bulunan kiracılara ihtarname göndermişti. İhtarnamede, 2007 yılının Temmuz ayında imzaladıkları kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019'da sonlandığı belirtilerek, iş yerlerinin tahliye edilmesi istenmişti. Bölgede 100 yıl boyunca balık-ekmek sattıklarını belirten tekne sahipleri karara karşı dava açtı. Davanın gerçekleştiği İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi dün ikincisi yapılan duruşmada flaş karar verdi.

TAHLİYE DURDURULDU

Davacı tekne sahipleri için yaptığı savunmada, 1 yıllık kira bedelini ödemeye hazır oldukları belirtilerek, tahliyenin durdurulması talep edildi. İBB avukatı ise, davanın reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, tarafları dinledikten sonra karar aldı. Mahkeme, tekne sahiplerinin davasını kabul etti. Mahkeme, tekne sahipleri ile İBB arasındaki ‘kiracılık’ ilişkisinin devam etmesine karar verdi. İBB tarafı, bu karara 2 haftalık süre içinde istinaf mahkemesi...