16 / 05 / 2024

Emirgan Korusunda yasak inşaat

Emirgan Korusunda yasak inşaat

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

İlber Ortaylı'dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir sosyal medya kanalında ''İstanbul’da asgari ücret yasak olmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

Emirgan Vip Emlak Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emirgan Vip Emlak Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile MHD Alı Khaled tarafından kuruldu.

Emirgan Vip Emlak Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emirgan Vip Emlak Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Mhd Alı Khaled tarafından kuruldu.

Atakoru Emirgan 10 yıllığına kiraya verilecek!

İstanbul İli Sarıyer Belediye Başkanlığı, İstinye Mahallesi'nde yer alan Atakoru Emirgan'ı 10 yıllığına kiraya verecek.

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

TOKİ evlerine dair kuralardan sonra sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle ödeme şekilleri ve TOKİ evlerinin kiraya verilip verilemeyeceği de sorgulanıyor. İşte “TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?” sorusunun detaylar!

Bundan sonra yasak olacak! Markete gittiğinizde rafa baktığınızda şok olmayın

Bolu'da mangal ürünleriyle ilgili verilen yasak kararı, fiyatları da derinden etkiledi. Gelin konuyla ilgili detaylara bakalım...

Altın fiyatlarını zıplatacak yasak kararı! Resmi Gazete'de yayınlandı

Altın fiyatlarını etkileyecek son dakika kararı açıklandı. Altın ithalataına yasak geldi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Piyasada dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatları bu karardan sonra ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Yasak Turistik İşletmeler Otelcilik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yasak Turistik İşletmeler Otelcilik İnşaat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Kerbella Yasak tarafından kuruldu.

Kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Konut kiralayan bazı kiracılar dekorasyonlarını tamamlamak adına duvara çivi çakarak tablo ya da çerçeve asmak isteyebiliyor. Peki, kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Kripto paralara yasak mı gelecek düzenleme mi? İşte son dakika gelişmeleri...

Rusya Merkez Bankası kripto varlıklara yönelik geniş çaplı bir yasak konusunda bastırırken iktidar tarafından yapılan bir araştırmada dünya genelindeki kripto varlıkların yüzde 12 civarının Ruslara ait olduğu belirlendi.

Arnavutköy Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesinin ( Derbent Mevkii ) Revizyonuna ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Juma Gayrimenkul İnşaat Sanat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Emirgan Şubesi açıldı!

Juma Gayrimenkul İnşaat Sanat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Emirgan Şubesi 3 milyon TL yatırım bedeli ile Ahmet Kemal Ersu tarafından açıldı.

Emirgan Korusunda yasak inşaat Haberi

Emirgan Korusunda yasak inşaat



Mescitkondu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat


Tarihi köşkün dibi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı SİT alanı, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyor. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz tarihi Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaata temel atma sırasında yüz yıllık ağaçların dalları kırıldı, kökleri hasar gördü. Plana göre ağaçların arasındaki yerin alt katı tuvalet, üst katı şadırvan olacak. Bitişiğe de mescit yapılacağı kaydedildi.


Yapılaşma izni yok


Park görevlileri koruda dört adet umumi tuvalet bulunduğuna dikkat çekerken, bir uzman, ''Boğaziçi Kanunu ve Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince yapılaşma izni yok. Anıtlar Yüksek Kurulu da projeye, tarihi yapıyı bozmazsa ve...