29 / 07 / 2024

Emisyon - İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi

Emisyon - İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemiş olduğu “Emisyon - İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi” başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 6 Mart 2015.

TOKİ açıkladı! Millet bahçelerini tamamlayacağız...

Açıklamada, "Açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacağız." diye açıklama yapıldı.

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

200 TL’lik banknotlar piyasayı ele aldı...

Yüksek enflasyon ile beraber 200 TL'lik banknotların piyasadaki hacmi yüzde 70'e dayandığı açıklandı. Yaşanan enflasyondaki yükselişin devam etmesi ve emisyon hacminde yüksek kupürlü banknotların ağırlığını da arttırdığı kaydedildi. 

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?

TÜVTÜRK, araç muayene sürecinde yaşanan aksaklıkları en aza indirmek adına yeni yönetmelikler getirdi. Sorunsuz bir araç muayenesi deneyimi için mutlaka egzoz gazı emisyon testinizi yaptırmalısınız. Bu testi ya sabit olan ölçüm merkezlerinde ya da yetkili mobil istasyonlarda gerçekleştirebilirsiniz.

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Toyota Corolla'nın Haziran ayı fiyatları şoke etti! 

Corolla, genellikle yakıt verimliliği konusunda iyi bir performans sergiler. Düşük yakıt tüketimi, daha az yakıt maliyeti demektir ve uzun mesafelerde daha fazla tasarruf sağlar. Ayrıca, emisyon değerleri sunan hibrit modelleri de bulunmaktadır. İşte 19 Haziran 2023 fiyat listesi

Manevra üstadı Mitsubishi Space Star Haziran'a özel fiyatlarla sizi bekliyor

Space Star, ekonomik bir otomobil olmasıyla bilinir. Mitsubishi'nin gelişmiş motor teknolojileri ve hafif yapısı, düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon değerleri sunar. Bu, yakıt maliyetlerini düşürmeye ve çevresel etkiyi azaltmaya yardımcı olur. İşte 03 Haziran 2023 fiyat listesi

Yenilikçi elektrik motoru ve yüksek performansıyla BMW iX3 bayilerde

Tamamen elektrikli bir SUV olan iX3, geleneksel içten yanmalı bir motor yerine elektrikli bir güç aktarma sistemi kullanır. Bu, sıfır emisyon sağlar ve çevreye daha az zarar verir. Elektrikli motoru sayesinde yüksek performans sunar ve hızlanma yetenekleri iyidir. 17 Mayıs 2023 fiyat listesi

Güzellik görecelidir ama Honda Jazz e-HEV herkese güzel! İşte 08 Mayıs 2023 fiyat listesi

Hibrit teknolojisine sahip Jazz e-HEV, benzinli motor ve iki elektrik motorunu bir arada kullanarak daha verimli ve çevre dostu bir sürüş sunar. Bu sayede, düşük yakıt tüketimi ve emisyon salınımı sağlar. Peki 08 Mayıs 2023 fiyat listesi

Skoda'nın amiral gemisi aracı SuperB'nin servis kampanyalarını kaçırmayın! 

 Superb, çeşitli güçlü motor seçenekleri sunar. Bu motorlar yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon seviyeleri ile birleştirilir. Skoda Super B 08 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Pratik, ekonomik ve teknolojik Ford Puma bayilerde! yüksek bir yakıt verimliliği sunan Puma'nın fiyat listesi nedir?

Ford Puma'nın yakıt ekonomisi de oldukça etkileyicidir. Aracın 1.0 litrelik üç silindirli EcoBoost motoru, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleri sunar, böylece daha çevre dostu bir seçim olmasını sağlar

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

Emisyon - İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi Haberi

Emisyon - İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi

Bakanlık çevre görevlisi eğitimi, riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin eğitim, su, atıksu ve atıktan numune alma eğitimi çalışmalarından sonra emisyon ölçümlerine ilişkinde eğitim vermek için çalışma başlattı.

Başvuruların başladığı eğitim programına katılmak isteyenler bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfının web sayfasından başvurusunu yapacak. Son başvuru tarihi ise 6 Mart.


Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Ölçümlerin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak bundan böyle Ölçüm ve Analiz Laboratuvarlarında emisyon ve imisyon ölçümleri, sertifikası bulunan personel tarafından yapılabilecek. Bakanlığımız bundan sonraki süreçte de sektör temsilcilerinin yetişmiş personel istihdamı konusunda mağduriyet yaşamaması adına sektörün ihtiyaçlarını da göz önüne alarak bu eğitimlere devam edecektir. Söz konusu eğitime, bu sektörde aktif olarak görev yapan personel ile birlikte bu sektörde daha sonra çalışmak isteyen...