05 / 05 / 2024

emlak davaları artacak mı

emlak davaları artacak mı

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralık ev sorununun emlak davalarını artırması bekleniyor...

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Ukrayna’da emlak vergisi yüzde 21 yükselecek!

Ukrayna'da 2022 senesinde emlak vergisi 2021'e göre yüzde 21 artacak.

Emlak davalarında rekor artış bekleniyor!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralık ev sorununun emlak davalarını artırması bekleniyor...

Emlak vergisine itiraz davası için yarın son gün!

Emlak vergisinde dava açmak için yarın son gün. Davalar, ilgili belediye başkanlığı taraf gösterilerek takdir komisyonu kararının iptali talebiyle vergi mahkemesinde açılabilir.

Emlak sektöründe hizmet kalitesi artacak!

Emlakçılık yapacaklar ve taşınmaz ticaretiyle uğraşacaklar için yeni dönem başlarken, ilgili yönetmelikle zorunlu kılınan en az 100 saatlik eğitimin çevrim içi alınabilmesi imkanı da sunuldu. 

Emlak vergisi zammı 2021!

2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki 2021 yılında emlak vergisi ödemeleri ne kadar artacak? İşte emlak vergisi zammı 2021...

Emlakçılık mesleğinin itibarı artacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın duyurduğu taşınmaz ticaretine ilişkin yönetmelik değişikliği Alanya’daki sektör temsilcilerini sevindirdi. Emlak sektörü temsilcileri, yeni değişiklikle emlakçılık mesleğinin itibarının artacağını belirtiyor.

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin (TÜGEM) İzmir Şube Başkanı Onur Karademir, “Vatandaşlar düşük faizli kredi çekip konut alıyor. Satışlar hız kazanacak ve sektördeki hareketlilik artacak” diye konuştu.

Koronavirüs sonrası Alanya'da emlak talebi artacak! 

Maremot Gayrimenkul sahibi Murat Kayacan, "Yabancılar Alanya’dan vazgeçmiş değil. Tam tersine yurt dışından Alanya’ya talebin arttığını gördük" dedi. Alanya'da sektör temsilcileri, koronavirüs ile oluşan durumu değerlendirdiler...

emlak davaları artacak mı Haberi

emlak davaları artacak mı

Emlak piyasasında yaşanan hareketlilikle kiralarda yüzde 100 artışlar görüldü. Diğer bir taraftan ev sahipleri de sözleşmesi bitmeden kiracılarını çıkararak evlerini daha yüksek fiyattan kiraya vermenin peşine düştü. Ancak böyle bir hakları yok. Bu sebeple de yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle taraflar dava açma yoluna gidiyor. Ayrıca konut sahiplerinin 5 senelik kiracıları için döneme göre uygun bir kira talep etme hakları ve 10. senenin sonunda hiçbir sebep göstermeksizin tahliye davası açma hakları bulunuyor. 

Emlak davalarının arttığını söyleyen Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, “Birçok müşterimiz dava açmanın yolunu soruyor. Hem kiracı olarak hem de ev sahibi olarak dava açmak isteyen birçok insan var. Bu durum piyasanın gidişatı nedeniyle artacak. Mahkemeler, emlak davalarıyla dolacak. Büyük bir iş yükü demek” dedi.

Kontrat bitmeden çıkarabilir mi?

Kontrat süresi dolmadan kiracının evden çıkarılamayacağını belirten Özsan, “Ev...