08 / 05 / 2024

Emlak fiyatlarının arttığı iller

Emlak fiyatlarının arttığı iller

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Ağustos Raporu'na göre, Türkiye'nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok Balıkesir'de arttı.

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarının seyrini merak ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatlarında düşüş olacağını ümit eden vatandaşlara konu hakkında açıklamalar yaptı.

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.

İklim krizi ev fiyatlarını nasıl etkiliyor?

ABD Ulusal Ekonomi Araştırmaları Bürosu tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre emlak fiyatları ve iklim değişikliği arasında bir bağlantı bulunuyor. Araştırmada iklim değişikliği sebebiyle emlak fiyatlarının gerilediği kaydedildi. 

Türkiye konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Avrupa genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler araştırıldı. Türkiye bu ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. 

Emlak fiyatlarının arttığı iller Haberi

Emlak fiyatlarının arttığı iller

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Ağustos Raporu'na göre, Türkiye'nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok Balıkesir'de arttı. 68 il, 242 ilçe ve bin 202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeksleri'ne göre gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor. 


REIDIN'ın ağustos ayı raporuna göre, satılık konut fiyatlarının ağustosta önceki aya göre en çok arttığı il yüzde 2,26 ile Balıkesir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerleri ise yüzde 2,56 ile en çok Bursa'da arttı. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksine göre, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,35 azalış olurken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,89, endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı ocak ayına göre ise yüzde 69,30 oranında artış gerçekleşti. Amortisman süresi bakımından,...