01 / 05 / 2024

emlak konutun hisseleri

emlak konutun hisseleri

Borsa İstanbul'da ikincil halka arz için verilen yedi işlem günü aranın ardından bugün işleme başlayan Emlak Konut GYO hisseleri yüzde 9 değer kaybıyla halka arz fiyatı olan 2,50 liraya geriledi...

Emlak Konut halka arzla 3.5 milyar lirayı kasaya koyacak!

Halkbank’ın ardından en büyük halka arz işlemi olması beklenen Emlak Konut’ta satışa konu olan hisselerin tamamının satılması durumunda 3.25-3.64 milyar lira gelir elde edilecek....

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Milli Emlak’tan Aydın İncirliova’da yüzde 20 indirimli satılık konut!

Aydın ili, İncirliova ilçesinde Milli Emlak Şefliği’nden yüzde 20 indirimli konut satışı yapılacağı öğrenildi. Konutun bahçeli kargir konut olduğu belirtildi.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Emlak Konut GYO'dan Malatya Battalgazi'ye 1.000 yeni konut!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen ilçeye, Emlak Konut GYO tarafından 1000 konutun yapılması noktasında görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri resmen başlıyor! Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konutun temeli atılıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci sona erdi. Yenişehir Evleri'nde Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

 THY ve Emlak Konut'tan dev işbirliği! 14.000 konut dağıtılacak! 

THY'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Ahmet Bolat, Emlak Konut ile beraber yaklaşık 14 bin konut inşa edeceklerini ve bu projeden  THY ve iştirak çalışanları için 3 bin konutun tahsis edileceğini açıkladı.

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri satışta! Emlak Konut GYO'dan Sultanbeyli'ye 286 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni projesi Mimar Sinan Evleri satışa çıktı. 286 adet konutun yer aldığı Mimar Sinan Evleri, İstanbul Anadolu Yakası Sultanbeyli'de yükseliyor. 

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli emlak şirketlerinin hisseleri sert düştü!

Çin'de borç krizinde olan emlak sektöründe sular durulmak bilmiyor. Şimdi de Shimao unvanlı şirketin yaşadıkları sektör hisseleri üzerinde olumsuz fiyatlamalar yaşanmasını sağladı. 

Evergrande'nin hisseleri yüzde 14 değer kaybetti!

Çin emlak devi Evergrande krizi hala devam ediyor. Şirketin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.

emlak konutun hisseleri Haberi

emlak konutun hisseleri


Emlak Konut GYO hisseleri 1 Kasım'da 2,77 lira son işlem fiyatı ile günü tamamladıktan sonra ikincil halka arz nedeniyle işleme kapatılmıştı. Toplam 3 milyar 250 milyon liralık büyüklük ile ikincil halka arzı gerçekleştirilen Emlak Konut GYO'da arz fiyatı hisse başına 2,50 lira olmuştu. Bugün tekrar işleme başlayan hisseler 1 Kasım'daki kapanışına göre yaklaşık yüzde 9 oranında değer kaybederek arz fiyatı olan 2,50 lirayı gördükten sonra bu dakikalarda 2,54-2,55 lira seviyesinde dengelendi.


Analistler, Emlak Konut GYO işlem sırasının kapandığı 1 Kasım'dan bugüne kadar BIST 100 endeksinin yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybetmiş olmasının hissenin açılışında satış baskılarının artmasına neden olduğunu belirterek, halka arzdan alım yapmak isteyen ancak istediği oranda alım yapamayan yatırımcılar için bugünkü işlem fiyatlarının ikinci bir alım fırsat yarattığını...