06 / 05 / 2024

emlak satışları son durum

emlak satışları son durum

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, İstanbullu müteahhittin yaptığı konutlar elinde kaldı. Çareyi birleşerek analiz yaptırmak ve stok fazlası yerleri değerli göstermekte bulan firmalara bu da merhem olmadı. Nisan’da satışlar yüzde 13 geriledi.

1941'deki Emniyet Sandığı ilanları! Taksitli emlak satışı sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek!

İstanbul'un her semtinde her çeşit emlak almak veya satmak istenildiğinde taksitli emlak satışları sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek.

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Milli Emlak arsa satışları açıklandı: İki ilde 4 arsa ile 3 arazi satılacak! 

Trabzon Araklı ve Afyonkarahisar Evciler'de yer alan 3 arsa ile 4 arazi satılıyor. Milli Emlak arsa satışları açıklandı. İşte tüm detaylar...

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Emlak Konut GYO hisselerinde bu sabah yüzde 9'a yakın gerileme yaşandı. Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024! 

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

emlak satışları son durum Haberi

emlak satışları son durum

Son dö­nem­ler­de İs­tan­bul­lu mü­te­ah­hi­din en bü­yük gün­dem ko­nu­su sa­tı­la­ma­yan ko­nut­lar. He­men her gün bir pa­nel­de ve­ya em­lak top­lan­tı­sın­da in­şa­at fir­ma­la­rı­nın pat­ron­la­rı sa­tış­la­rın iyi git­me­di­ği­ni di­le ge­ti­ri­yor. Sa­tış­la­rın kö­tü git­ti­ği İs­tan­bu­l’­da bir yan­dan böl­ge­sel hi­kâ­ye­ler ve ana­liz­ler­le böl­ge­ler ol­du­ğun­dan da­ha de­ğer­li gös­te­ri­lir­ken bir yan­dan da fark­lı bir­lik­te­lik­le­rin oluş­tu­rul­du­ğu göz­le­ni­yor.


Ni­san­da 667 ko­nut sa­tıl­dı


Em­lak Ko­nu­t’­un son açık­la­dı­ğı ni­san ayı ko­nut sa­tış­la­rı da bir ön­ce­ki aya gö­re İs­tan­bu­l’­da sa­tış­la­rın yüz­de 13 ge­ri­le­di­ği­ni gös­ter­di. Mar­t’­ta 769 ko­nut sa­tı­şı­na im­za atan Em­lak Ko­nut, ni­san ayın­da 667 ko­nut sa­ta­bil­di. 4 ay­da sa­tı­lan ko­nut sa­yı­sı da 2 bin 882 ol­du.


200 yüklenici üye­si var


Bü­rok­ra­tik iş­lem­le­ri hız­lan­dır­mak için bu yı­lın ba­şın­da ku­ru­lan İs­tan­bul Ana­do­lu Ya­ka­sı İn­şa­at Mü­te­ah­hit­le­ri Der­ne­ği de sa­tış­la­rın kö­tü git­me­sin­den dert­li. Şu an der­ne­ğin 200’e ya­kın yük­le­ni­ci...