03 / 05 / 2024

emlak sektörü desteği 2020

emlak sektörü desteği 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son dönemlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası olası senaryolara karşı hazırlık yaptıklarını ve önlemleri bu hafta açıklayacaklarını duyurdu. Destek bekleyen sektörler arasında inşaat, emlak, turizm, otomotiv, ticaret öne çıkıyor...

Çin'deki emlak sektörünün sorunları sona ermedi! Acilen müdahale edilmesi gerekiyor!

Çin'deki emlak sektörünün sorunlarının henüz sona ermediği ve hızla sorunların ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, emlak sektörüne yönelik olarak yaptığı denetimlerde toplam 1.338 işletmeye yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası idari para cezası uyguladı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından verilen o cezalar...

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

40 yıllık emlak sektörü yöneticisindan piyasa itirafı: Aşırı yükselen fiyatlar...

Konut piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmaları, yüksek inşaat maliyetleri, talebin artıp arzın düşmesi sektörü kısır döngünün içine soktu. Emlak sektöründe 40 yılını geçiren Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ilginç bir itirafta bulundu.

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Emlak sektörü destek bekliyor!

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gülçiçek, emlak sektörüne de destek sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, sektörde yaşanan mağduriyetlere değindi.

emlak sektörü desteği 2020 Haberi

emlak sektörü desteği 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün dünyanın aldığı önlemleri analiz ettiklerini, olası senaryolara karşı hazırlık yaptıklarını ve önlemleri bu hafta açıklayacaklarını duyurdu.

Dünya Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre; Berat Albayrak, en fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacağını açıkladı. Önlemler için borç erteleme, SGK prim muafiyeti, kısa çalışma ödeneğinin devreye alınması, likiditeye erişimin kolaylaştırılması ve maliyetinin düşürülmesi konuları öne çıkıyor. Teşvikler ve kısa çalışma ödeneği için de 131.5 milyar lTL'lik kaynağıyla İşsizlik Sigortası Fonu kullanılması muhtemel.

İNŞAAT/EMLAK

Sektör iki yıldır zaten zor durumda. Tam hafif hareket olmaya başladığı anda koronavirüs salgını başladı. İnşaat sektöründe takipteki kredi oranı yüzde 9.78, emlak sektöründe ise yüzde 9.57 seviyesinde. Oldukça yüksek oranlara sahip sektörde kredi faiz oranlarının...