04 / 10 / 2024

Emlak sektöründe fiyat neye göre belirleniyor

Emlak sektöründe fiyat neye göre belirleniyor

Aksaray’da emlak sektörü hareketli sektörlerin başında geliyor. Yapılan alım – satımlar sektördeki fiyatların oluşmasına da katkı sunuyor. Ancak emlak sektöründe fiyatları sanıldığı ya da düşünüldüğü gibi emlakçılar belirlemiyor.

TEDB ile yeni dönem başlıyor! Emlak sektöründe oyunun kuralları yeniden yazılacak!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. Türkiye’nin gayrimenkul sektörünü dönüştürecek ve sektörde yeni bir çağ başlatacak yeni dönemin, emlak sektöründeki kuralların yeniden yazılacağı kaydedildi.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem resmen başladı! Yeni düzenlemeler emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları ile ilgili olarak düğmeye basan Ticaret Bakanlığı, manipülatif ilanları takibe aldı. İzmir’de ev sahibinin isteğiyle ilan fiyatını artıran emlakçıya 100 bin TL ceza kesildi. Peki sektör temsilcileri bu konu ile ilgili ne düşünüyor? 

Bakanlıktan emlak sektöründe fahiş fiyata 30 milyon 152 bin 253 TL ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından emlak sektörüne yönelik denetimler kapsamında 2024 yılı 15 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 538 gerçek ve tüzel kişi denetlenirken, aykırılık tespit edilen 392 gerçek ve tüzel kişiye 30 milyon 152 bin 253 TL idari para cezası uygulandı.

Emlak sektörünede yeni dönem 4 gün sonra başlıyor! 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemi resmen başlıyor.  Peki Doğrulanmış İlan Sistemi nedir? 

Emlak sektöründe karşılaşılan 4 zorluk!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Emlak sektöründe karşılaşılan 4 zorluğu açıkladı. İşte Ceyda Ufuk’un o paylaşımı…

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çimento fiyatları son üç yılda yüzde 750 arttı! İnşaat sektöründe fiyatı en çok artan çimento oldu!

İnşaat maliyetlerindeki enflasyonun, TÜİK verilerinden oldukça fazla olması inşaat sektörünü zor duruma soktu. Sektörde fiyatı en çok artan çimento oldu. Çimento fiyatları üç yılda yüzde 750 arttı.

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Emlak sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa, yabancıya mal satışında getirilen yeni yasa ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaparak, KKTC'de inşaat sektöründe bilgisizlikten dolayı tam bir panik yaşandığını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!

Ülkemizde pek çok sektör nitelikli eleman sıkıntısı yaşarken, çeşitli okullardan mezun olan gençler de farklı sebeplerle istihdam piyasasına girmekte zorlanırken, emlak sektöründe faaliyet gösteren duayenler ise gençlere, “Sektörümüzde dilediğiniz imkânlara kavuşabilirsiniz” diyor.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Emlak sektöründe fiyat neye göre belirleniyor Haberi

Emlak sektöründe fiyat neye göre belirleniyor

Fiyatlar arz – talep dengesi, bayındırlık birim fiyatı, Müteahhit maliyeti ve alıcı – satıcı hareketlerine göre şekilleniyor. Şehirdeki emlak sektörünün belirleyicileri konusunda görüşlerini açıklayan, sektörünün önemli isimlerinden Exen Gayrimenkul Danışmanlık sahibi Kadir Eser, sadece Aksaray’da değil, tüm Türkiye’de ve hatta dünyada emlak sektörünü arz – talep dengesinin belirlediğini söyledi. Ekonomik durum, maliyet ve müşteri beklentisi gibi ayrıntıların da sektörde belirleyici olduğunu dile getiren Eser, “Emlak piyasasının bir odası yok. Sadece açılan bazı kurslar var. Bu kursları bitirenler ‘emlakçı oldum’ diyebiliyor. Yeterli bilgi ve donanım, mesleki deneyim olmadan bu işi yapanlar nedeniyle fiyatlar bazen anormal seyredebiliyor. Ama bu işi profesyonel şekilde yapanların fiyat belirlemede herhangi bir sıkıntıları yok” dedi. 


Emlak piyasasında fiyatlar belirlenirken temel alınan noktanın Belediye İmar Müdürlüğünün yaptığı imar...