30 / 04 / 2024

Emlak sektöründeki gelişmeler

Emlak sektöründeki gelişmeler

Emlak pazarındaki göz boyayıcı pasta, sektörün tüm oyuncularını hareketlendiriyor. Son dönemde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler emlak ofislerini de etkisi altına aldı.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Gazze'de emlak sektöründeki zarar 25 milyon dolara ulaştı!

Gazze'de yerle bir alan binalar emlak sektöründe de büyük zarara neden oldu. Gazze saldırılarında emlak sektöründe yaşanan zararın 25 milyon dolar olduğu bildirildi.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Emlak sektöründe veri bankası kurulmalı!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kanada Temsilcisi Seyfi Tomar yaptığı açıklamada,  “Emlak sektöründeki mevcut dağınıklık mesleki paydaşlarla yapılacak iş birliği sayesine rahatlıkla aşılabilir ve böylesi bir ortak çalışma ile büyük bir veri bankası sahibi olabiliriz” dedi.

Yapay zeka gayrimenkul ve emlak sektörünü şekillendiriyor!

Gayrimenkul ve emlak sektörü gelişen teknoloji ve yapay zeka ile birlikte yeniden şekilleniyor. Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bydoping'ten emlak sektöründe kazandıran mobil uygulama!

Bytech Bilgi Teknolojileri, Mobil Broker adıyla faaliyet gösteren bir uygulama geliştirdi. Uygulamada, ek gelir ihtiyacı olan insanlara komisyon hareketinin olduğu emlak sektöründen çözüm sunuluyor, kazanç sağlama imkanı veriliyor...

Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı!

Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, konut sektörünün son durumu değerlendirdi. Kurudere, üniversite öğrencilerinin beklenen sayıda Nazilli’ye gelmediklerini ve emlak sektöründeki sıkıntılardan bahsetti.

Emlak sektöründe ‘dijital devrim’ yaşanacak!

Hürriyet Emlak, gayrimenkul sektöründeki dijital çözümler, sektörün dijitale geçiş süreci ve teknolojiye yapılan yatırımların önemine dikkat çekiyor.

Mresco Türkiye'den emlak sektörüne yepyeni yaklaşım!

Mresco Türkiye Group CEO’su Oya Zingal, yabancı yatırımcıyı Türkiye’deki emlak sektörüne çekecek yepyeni bir yaklaşım geliştirdikleri açıkladı. 

Emlak sektöründeki gelişmeler Haberi

Emlak sektöründeki gelişmeler

Emlak pazarındaki göz boyayıcı pasta, sektörün tüm oyuncularını hareketlendiriyor. Son dönemde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler emlak ofislerini de etkisi altına aldı. Son olarak pazarda ofisleşme yarışına giren ulusal ve uluslararası franchise markaları birbirlerinden ofis ve müşteri kapmak için tv reklamlarına başladılar. Emlak pazarındaki göz boyayıcı pasta, sektörün tüm oyuncularını hareketlendiriyor. Bugüne kadar sessiz sedasız markalaşma ve ofisleşme stratejisi uygulayan birçok emlak franchise markası yön değiştirerek stratejilerini hareketlendirdiler. Böylece sektörde franchise savaşlarının kıvılcımı da çakıldı. Bu savaşın kıvılcımını ise Coldwell Banker ateşleyen taraf oldu. Özellikle farklı markalardan ofis kapma, transferler ve ulusal kanallarda yayınlamaya başladıkları reklam filmleri ile bir anda gözleri franchise sektörüne çevirten Coldwell Banker’a en hızlı cevap Remax’tan geldi. Reklam filmine bir reklamla cevap veren Remax sektördeki lider...