05 / 05 / 2024

emlak vergisi 31 mayıs

emlak vergisi 31 mayıs

Taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren ve Mart ayında başlayan vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 haftası kaldı..

Emlak vergisi pazar günü ödenir mi?

1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi sene içerisinde iki taksitte ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi pazar günü ödenir mi?

Evi ya da arsası olan emekliler aman dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisinden kimler muaf?

Evi ve arsası olan emekliler emlak vergisi ile ilgili detaylar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinden kimler muaf? 

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024! Evi ve arsası olanlar dikkat! Bu belgeleri teslim edenler vergiden muaf oluyor!

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf olur? İşte emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte merak edilen ayrıntılar...

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman 2022?

Gayrimenkul sahipleri mükellefi oldukları emlak vergisinin ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödüyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit ne zaman 2022?

Emlak vergisi muafiyetinden hangi şartlarda yararlanılır?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için verilen 31 Mayıs tarihinde bitiyor. Emlak vergisi ödeyecek vatandaşlar muafiyet şartlarını merak ediyor. Yazlık ev için emlak vergisi ödenir mi? Emekliler emlak vergisi öder mi gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İşte muafiyetle ilgili detaylar...

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Emlak vergisi son ödeme tarihi için geri sayım başladı. 31 Mayıs'ta sona erecek ödemeler için vatandaşlar nereden ödeme yapacağını merak ediyor. İşte emlak vergisine dair merak edilenler...

Online emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs'ta sona eren ödemeler için vatandaşlar bankalara gitmeden online vergi ödemenin yollarını araştırıyor. 

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi muafiyeti hangi şartlarda geçerli?

Konut sahiplerinin emlak vergisi dönemi ay başında başlıyor. Emlak vergisinde ilk taksitler 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında bankalara ödenecek. Ancak bazı koşullara sahip vatandaşlar bu vergiden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

emlak vergisi 31 mayıs Haberi

emlak vergisi 31 mayıs

Taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren ve Mart ayında başlayan vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 haftası kaldı.


İkisi de ilçe belediyesine ödenen bu vergileri birbirinden ayıran bazı özellikleri bulunuyor. Örneğin tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenirken, arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. 


Emlak ve çevre temizlik vergisinin ortak ve farklı özellikleri ile ödeme tutarları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi..

Emlak vergisi Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konut, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Taşınmazda kiracı bile olsa vergiyi mal sahibi ödüyor. Vergi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisi tuturları

Konutların emlak vergisi...