29 / 04 / 2024

emlak vergisi e belediye

emlak vergisi e belediye

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından 2 eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Ayrıca E-belediye ile emlak vergisi borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. İşte e-belediye emlak vergisi borç sorgulama yapılabilen belediyeler...

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet uygulamasından faydalanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.

Atakum Belediyesi’nden emlak vergisi borcuna e-yapılandırma hizmeti!

Atakum Belediyesi, 7256 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için ‘e-yapılandırma’ sistemi oluşturdu.

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

E devletten emlak vergisi ödeme!

Emlak vergisi, belediyeye gidilerek ödenebildiği gibi, internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile de ödenebiliyor. İşte e devletten emlak vergisi ödeme işlemleri..

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

Emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan konut sahipleri ödemeden muaf olabiliyor. Muaf olduğundan habersiz şekilde ödeme yapan kimseler ise bu ödemeyi geri alabiliyor. İşte emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017..

Üstüne ev olup eşi konut alanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Sözcü Gazetesi yazarı Sezgin Özcan tek konutu olup emlak vergisi ödemeyen vatandaşların eşlerinin bir konut edinmesi durumunda vergi durumlarının ne olacağını açıkladı.

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği!

200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği..

Emlak vergisi geç ödeme faizi!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? Emlak vergisi geç ödeme faizi ne kadar?

emlak vergisi e belediye Haberi

emlak vergisi e belediye

E-belediye emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Ödemeler, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde vergi ödenebiliyor.


Ayrıca E-belediye ile emlak vergisi borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Bağlı olunan belediyenin bu "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip sıhhi ruhsat başvurusu gibi birçok işlemin internet üzerinden online olarak yapılabildiği e-belediye sistemini kimi belediyeler aktif olarak kullanırken; kimileri ise henüz bu sisteme giriş yapmadı. 


E-belediye emlak vergisi borç sorgulama yapılabilen belediyeler:

Adana Büyükşehir Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Adıyaman Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve...