02 / 05 / 2024

emlak vergisi hakkında bilgi

emlak vergisi hakkında bilgi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre vergi mükellefi olan kimseler her sene, yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapıyor. Peki, emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama hakkındaki tüm cevaplar...

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belli oldu. Beyoğlu'nda yapılan yüzde 80'lik zam Beyoğluların tepkisine neden oldu. 

İnternetten emlak vergisi ödeyenlere 'güvenlik' uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın valiliklere emlak vergisi sorgulamalarında yaşanan dolandırıcılıkları kapsayan bir genelde gönderdi.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Emlak vergisi affı 2021!

TBMM'de kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında emlak vergisi borçları silinebilecek. İşte emlak vergisi affı 2021 ile ilgili tüm merak edilenler...

Emlak vergisi affı çıktı mı 2021?

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında bazı borçlar yapılandırılabilecek. Peki emlak vergisi affı çıktı mı 2021? İşte  emlak vergisi affı 2021...

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek. Peki başvuru şartları neler? İşte emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021...

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

Emlak vergisi affı 2020!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi borçları yapılandırılabilecek. İşte emlak vergisi affı 2020 ile ilgili tüm merak edilenler...

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi borçları yapılandırılacak!

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamıda emlak vergisi de yapılandırılacak...

Kimler emlak vergisi ödemiyor 2020?

Emlak vergisinin ödemesini henüz yapmamış olan binlerce vatandaş son ödeme tarihini araştırıyor. Vatandaşlar bir yandan son ödeme tarihi hakkında araştırma yaparken bir yandan da "Emlak vergisi ödemeleri nasıl ve nereden yapılır?" sorusuna cevap arıyor. Peki, emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? 

Vatandaşın emlak vergisi yükü hafifletilecek!

Tüm dünyayı hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında emlak vergisi ödemelerini 1 yıl erteleyecek Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de görüşülüyor.

emlak vergisi hakkında bilgi Haberi

emlak vergisi hakkında bilgi

Emlak vergisi hesaplama hakkındaki tüm cevaplar!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre vergi mükellefi olan kimseler her sene, yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapıyor. Vergi ödemeleri iki eşit taksit halinde yapılabiliyor.


Peki, bir evi olan ne kadar emlak vergisi öder? Bir evi olan emlak vergisinden muaf olabilir mi? Bir evin yanı sıra arsası da olan kimselerin muafiyet durumu ne olur? Dükkanlar için ne kadar vergi ödenir? Büyükşehirdeki taşınmazların vergi hesaplaması nasıl yapılır?


Emlak vergisi hesaplama hakkındaki cevaplar..

* Emlak vergisi için ödenen bedel taşınmazın değeri ile ve türüne göre tespit edilen oranların hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları:


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde...