24 / 07 / 2024

Emlak yatırımlarında nereler tercih ediliyor

Emlak yatırımlarında nereler tercih ediliyor

Yatırımcının, büyük şehirlerdeki lüks konutları bir kenara bırakıp daha küçük piyasalara bakmasının vaktinin geldiği belirtiliyor. Savills, alternatif varlıklar için küresel gayrimenkul piyasalarını tarayanlar için bir rapor hazırladı.

Çin'de gayrimenkul yatırımlarında gerileme devam ediyor!

Çin ekonomisinde mayıs ayında üretim ve tüketim göstergelerindeki artışı karşısında gayrimenkul yatırımlarında yaşanan düşüş, sabit yatırımları da olumsuz bir şekilde etkiledi.

Emlak yatırımlarında yeni dönem! Yüzde 40 indirimle konut sahibi olacaksınız!

Emlak yatırımlarında blockchain ile yeni bir dönem başlıyor. Miracle Estate’in blockchain temelli emlak satışı projesi, 2 yılda, yaklaşık yüzde 40 indirimle konut sahibi olma ve yatırım yaparak kazanma fırsatı sunuyor.

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

Emlak yatırımında en çok kazandıran şehir hangisi? Enflasyona karşı konut yatırımları yükseldi...

Emlak yatırımında en çok kazandıran iller belli olduğu açıklandı. Buna göre, yüksek enflasyonda konut yatırımında artış görüldü. yaşandı. Konutta en çok kazandıran şehirler hangileri oldu?

Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Türklerin Miami'deki emlak yatırımlarının katlandığına dikkat çekti. Peki neden? İşte Türk yatırımcıların tercihleri...

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Avrupa emlak piyasalarında durgunluk yaşanıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde emlak yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldı. İşte ayrıntılar... 

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli?

İstikrarlı temettü ödemeleri yapabilen şirketler, yatırımcılar için daha cazip hale gelmektedir. Peki, Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Kamu yatırımlarında deprem enflasyonuna göre fiyat revizesi talebi...

Yüksek enflasyona bağlı olarak görülen maliyetlerdeki yükselişler Şanlıurfa’da kamu yatırımlarında faaliyet yapan inşaat şirketlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek piyasa koşullarına göre yeni fiyatların güncellenmesi de beklentiler arasında. İşte haberin ayrıntıları...

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Yekece Emlak Yatırımları Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yekece Emlak Yatırımları Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Epli tarafından kuruldu.

Rio Real Göçmenlik Danışmanlığı Ve Emlak Yatırımları Limited Şirketi Kuruldu!

Rio Real Göçmenlik Danışmanlığı Ve Emlak Yatırımları Limited Şirketi Beykoz’da 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Aylin Shahrokhı ile Ramin Shahrokhı ortaklığıyla kuruldu.

Emlak yatırımlarında nereler tercih ediliyor Haberi

Emlak yatırımlarında nereler tercih ediliyor

Araştırmada, prim yapması muhtemel ikinci lig şehirler ile tatil beldeleri incelendi. Küresel ekonomik hiyerarşi içinde hızlı yükselmesi beklenen şehirler bu açıdan cazip olarak görülüyor. Gelecek 10 yılda bu trend gayrimenkul piyasasındaki yatırımların yönünü çizecek.


Küresel gayrimenkul piyasasında yatırımlar yeni bir safhaya geçiyor. Dünya genelinde yatırımcılar yıllardır en büyük şehirlere odaklanırken, artık konut yatırımı tercihlerinde daha ‘maceracı bir ruhla’ hareket etmeye başladılar. Yatırımcı artık son 10 yılda fiyatların yüzde 100’den fazla arttığı pahalı merkezlerden uzaklaşarak ‘ikinci lig’ olarak nitelenen ve yeni yükselişe geçen daha küçük şehirler ile tatil beldelerine yöneliyor. ABD ve Avrupa’da küçük şehirlerde konut alımlarının cazibesi artarken, refah düzeyinin yükseldiği Asya’daki şehirler ve tatil yerlerindeki alımlar gelecek birkaç yıl sektörün en yakından takip edeceği trendler. 


Gayrimenkul, en önemli yatırım araçlarından...