02 / 05 / 2024

emlakçıdan sonra ev sahibi ile doğrudan görüşme

emlakçıdan sonra ev sahibi ile doğrudan görüşme

Yargıtay, satın almayı düşündüğü evi emlakçı aracılığıyla gezen ve daha sonra ev sahibiyle doğrudan görüşerek satın alan müşteriyi mahkûm etti.Yargıtay, müşterinin, emlakçının komisyon bedelini ödemesi gerektiğine karar verdi.

ATEM Başkanı Akçam: Emlak danışmanları, ev sahibi ile kiracılar arasında kalıyor!

Konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün yükselişe geçmesi vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer tarafından konut sorunlarına çözümler aranırken emlak danışmanları da mevcut sorunlardan nasibini alıyor.

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi Kağıthane’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Maryam Farsı tarafından kuruldu.

Emlak danışmanları ‘kalıcı hediye’ ile fark yaratıyor!

Emlak sektöründeki canlılık yeni iş kollarının ve adetlerin doğmasına neden oldu. Satış kapama hediyesi” bunlardan biri. Yeni ev sahibine kalıcı bir hediye veren emlak danışmanları iletişimde fark yaratıyor...

Alnahrain Real Estate Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alnahrain Real Estate Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi 300 bin TL sermaye bedeli ile Muayada S.H.   Hamdoon  tarafından Esenyurt'ta kuruldu.

Beyazıt Öztürk Karadağ'dan 3 ev aldı!

Gayrimenkul yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beyazıt Öztürk Karadağ'dan 3 ev aldı.

Jazzco Emlak Danışmanlık İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jazzco Emlak Danışmanlık İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Rahman Jazaerı ve Mohammad Jazaerı ortaklığında kuruldu. 

Emlak danışmanlığı bundan sonra nasıl olacak?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz, emlak danışmanlığının bundan sonra nasıl olacağını, nasıl yapılacağını anlattı...

Tarı Otelcilik Turizm Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Tarı Otelcilik Turizm Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burhancan Tarı tarafından kuruldu.

Zovilla Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Zovilla Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şişli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ali Mustafa Bahrami tarafından kuruldu. 

Metız Co Turizm Yazılım Emlak Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metız Co Turizm Yazılım Emlak Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehdı Tayfeh Aghayarı tarafından kuruldu. 

Emlak danışmanlarının mesleki yeterlilik belgesi alması şart!

Mesleki yeterlilik belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca,mesleki yeterlilik adına verilen bir belge. Emlak danışmanlarının da bu belgeyi alması gerekiyor.

Ünalan Elektronik Emlak Danışmanlığı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ünalan Elektronik Emlak Danışmanlığı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Gaziosmanpaşa'da kuruldu.

emlakçıdan sonra ev sahibi ile doğrudan görüşme Haberi

emlakçıdan sonra ev sahibi ile doğrudan görüşme

Yargıtay, satın almayı düşündüğü evi emlakçı aracılığıyla gezen ve daha sonra ev sahibiyle doğrudan görüşerek satın alan müşteriyi mahkûm etti. Yargıtay, müşterinin, emlakçının komisyon bedelini ödemesi gerektiğine karar verdi.


Üsküdar’da emlakçılık yapan Süleyman D., gazeteye ve internete ilan verdiği evi satın almak amacıyla kendisini ziyarete gelen Mehmet K.’ya evi gösterdi. Mehmet K., evi beğendiğini söyleyerek emlakçının ofisine gitti ve takip belgesini imzaladı. Mehmet K., daha sonra komisyoncu ücretini ödememek için doğrudan ev sahibiyle iletişime geçerek evi satın aldı. Emlakçı Süleyman D., sözleşmeye aykırı davranıldığını belirterek icra takibi başlattı. Mehmet K., itiraz etti. Süleyman D. de itirazın reddi ve yüzde 40’tan az olmamak üzere icra inkâr davası açtı.


SÖZLEŞME İMZALAMIŞ


Mahkeme davayı reddetti. Bunun üzerine emlakçı davayı temyiz etti. Yargıtay, emlakçıları sevindirecek bir...