22 / 07 / 2024

emlakçılar tokiden şikayetçi

emlakçılar tokiden şikayetçi

Emlak müşavirleri federasyonu yönetim kurulu üyesi Coşkun: ''Bir yandan teknolojininsunduğu pazarlama olanakları,diğer yandan devletin müteahhitlik yapması emlakçılık mesleğinin cazibesinin yitirilmesine neden oldu'' diye konuştu.

Konutta vergi oyunu! Emlakçılar; gayrimenkul, emlak ve arsa işlerinden zengin olmanın yolunu böyle buluyor...

Kredi ile emlak, gayrimenkul ve arsa almak isteyenlere emlakçıların yaptığı vergi oyunu ortaya çıktı.. Bazı emlakçılar, vergiden dolayı, gayrimenkullerin fiyatlarını yükseltiyor ya da kredi ile çekilecek tutarın miktarını azaltıyor. İşte detaylar..

Konut satışlarının durması emlakçıları işsiz bıraktı! Emlakçılar isyanda! Her ay 85 emlak dükkanı kapanıyor!

Konut kredi faizlerinin yüksek olmasıyla konut satışları durma noktasına geldi. Satışlardaki bu düşüş en çok emlakçıları etkiledi. İstanbul'da her ay 85 emlak dükkanın kapandığını söyleyen emlakçılar isyan etti. 

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Konutta satışlar durdu, emlakçılar da işsiz kaldı: Sektörde yeni kredi kampanyası bekleniyor!

Konut satışlarının durmasının ardından emlakçılar da işsiz kaldı. Yılbaşından beri İzmir'de 700 emlak ofisinin kapandığı belirtilirken; sektörden yeni kredi kampanyası çağrısı geldi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Emlakçılar neden satılmayan evlerin fiyatını düşürmez? 

Bazı emlakçıların ilandaki fiyatları, ev sahibi istese de düşürmediği gündeme geldi. Peki emlakçılar neden satılmayan evin fiyatını düşürmez? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Konut alım, satım ve kiralama durdu! Emlakçılar isyanda! Boş boş oturuyoruz...

Konut kredilerinin artması ve konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile konut satışları neredeyse durdu. Emlakçılar ise bu durgunluktan oldukça şikayetçi.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

'Ata tarla satılmaz, satışa çıksa da alınmaz' kültürüne sahip Burdur'daki arazilerin emlakçıların eliyle yabancılara geçtiği iddiası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Kiralık evlerde kriz derinleşiyor: Kiracılar fahiş zamlardan, ev sahipleri istediği artışı yapamamaktan şikayetçi!

Konut sahipleri istediği oranda kirayı yükseltememekten, kiracılar da fahiş rakamlarda yapılan kira zamlarından şikayetçi. Peki arabuluculukta son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

emlakçılar tokiden şikayetçi Haberi

emlakçılar tokiden şikayetçi

Coşkun: "Gayrimenkul almak ya da satmak isteyenler sanal ortama yönelirken, TOKİ 'nin uygulamaları müşteri kaybına yol açıyor" dedi.
Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Adana Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Burhan Coşkun, "Bir yandan teknolojinin sunduğu pazarlama olanakları diğer yandan devletin müteahhitlik yapmasının emlakçılık mesleğinin cazibesinin yitirilmesine neden olduğunu" savundu. Coşkun, yaptığı açıklamada, bilişim sektöründeki gelişmeler sonucunda internetin tüm dünyada yaygınlaşmasıyla satıcı-tüketici ilişkisinin "e-ticaret" uygulamalarıyla farklı boyut kazandığını, bu durumun bazı sektörleri büyütürken emlakçılık mesleğine büyük zarar verdiğini bildirdi.Gayrimenkulde alıcı ile satıcıya komisyon karşılığında aracılık hizmeti veren emlakçıların, tarihinin en kötü dönemlerini yaşadıklarını belirten Coşkun, şunları söyledi: "Bunun başlıca nedenlerinden olan internetteki sanal iş yerleri...