04 / 05 / 2024

emlakçılık setörü

emlakçılık setörü

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Mustafa Koç, gayrimenkul satın alacaklara tavsiyeler verdi. Koç, uzman emlakçılara başvurulması gerektiğini belirtti.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Hsp World Emlakçılık Ve İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsp World Emlakçılık Ve İthalat İhracat Ticaret Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de   150 bin TL sermaye bedeli  Habıb   Saffarpoortamıjanı, Hossein Peirovi, Meysam Hamrahı tarafından  kuruldu.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Amiri Turizm Gıda Tekstil Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amiri Turizm Gıda Tekstil Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 800 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Nadır Ghulam tarafından kuruldu.

Emlakçılık yapmak için hangi şartlara sahip olunmalı?

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herkes emlakçılık yapabilir mi?

Emlakçılık mesleğinin itibarı artacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın duyurduğu taşınmaz ticaretine ilişkin yönetmelik değişikliği Alanya’daki sektör temsilcilerini sevindirdi. Emlak sektörü temsilcileri, yeni değişiklikle emlakçılık mesleğinin itibarının artacağını belirtiyor.

Emlakçılık yetki belgesiyle emlak dolandırıcılığına son!

Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, emlakçılık yetki belgesi düzenlemesi ile emlak dolandırıcılığının minimuma ineceğini, artık sadece işi emlak pazarlama olan şirketlerin emlak komisyonculuğu yapabileceklerini belirtti...

Emlakçılıkta yeni dönem! Yetkisiz emlakçılık sona eriyor!

Emlak sektöründe mağduriyetleri ve kayıt dışılığı bitirecek düzenleme için son günlere girildi. 1 Eylül’den itibaren yetki belgesi bulunmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak. Düzenleme, internetteki sahte ilanları da engelleyecek. Bir taşınmaz için birden fazla ilan verilemeyecek.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüpsultan'da Anes S. Hassan Albakoush ve Azelden I.M. Elgün tarafından kuruldu. 

emlakçılık setörü Haberi

emlakçılık setörü

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Mustafa Koç, konut ve arsa alacaklara tavsiyelerde bulunarak bu konuda uzman emlakçılara başvurulması gerektiğini söyledi. Emlak danışmanlığında eğitimin büyük öneme sahip olduğunu belirten Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Koç, ev ve arsa alacaklara önemli tavsiyelerde bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde emlak piyasasında yaşanan dalgalanmaların son aylarda düzene girdiğini ifade eden Koç, arsa ve konut sektörünün canlandığını belirtti. Koç, arsa satışlarının konut satışına oranla daha fazla olduğuna dikkat çekerek şu tavsiyelerde bulundu: "Başvuracağınız emlakçılar mutlaka uzman, denetimli. kayıtlı ve eğitimli emlakçılar olsun. Neyi satacağınız, tüketici olarak nereye kadar faydalanacağınız, hangi konuda kazanç sağlayacağınız konuları uzman emlakçılarla görüşerek alım satımlarınızı gerçekleştirin. Arsaya yatırımlarda bulunacak olanlar da müteahhitlerden bu konuya vakıf olan ve bu konuda eğitim...