06 / 05 / 2024

emre ılıcalı kim

emre ılıcalı kim

Sadece binaların değil kentlerin de sürdürülebilirlik ve çevre dostu esaslara göre tasarlanması gerekiyor. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, özellikle kentsel dönüşümde çevre dostu kentsel alanların tasarlanmasını istedi.

Kentsel dönüşümle 30 milyar dolar enerji tasarrufu sağlanacak!

Türkiye’de afetlere karşı kentleri yenilemek adına bir fırsat olarak nitelendirilen kentsel dönüşüm, ekonomi açısından bir başka fırsatı daha bünyesinde barındırıyor..

Emre Ilıcalı: Yeşil bina pahalı bina değildir!

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, tüm planlama ve sonrasında uygulamanın baştan belirlenen hedefe göre düzenlenmesi halinde yeşil binaların normal binalara göre daha ucuza mal olan yapılar olduğunu söyledi.

Emre Ilıcalı: Yeşil dönüşüm, sel baskınlarını da önler!

Türkiye, şiddetli ve ani yağışlardan kaynaklanan sel baskınlarını tartışırken, büyük kentlerde sorunun çözümü için alt yapıyı iyileştirmenin tek başına yeterli olamayacağı belirtiliyor. Emre Ilıcalı 'Yeşil dönüşüm, sel baskınlarını da önler' dedi.

Emre Ilıcalı kimdir?

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, 2008 yılında iki arkadaşıyla beraber Altensis'i kurdu. Emre Ilıcalı, halihazırda Kentsel Dönüşüm ve Yeşil binalar konusunda araştırma ve çalışmalarına devam etmektedir. Peki Emre Ilıcalı kimdir? İşte biyografisi...

Emre Ilıcalı: Enerjinin çözümü yeşil binalarda!

Yeşil binalar konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis Kurucu Ortağı ve Yeşil Bina Danışmanı Emre Ilıcalı, tüm dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40'ının binalarda gerçekleştiğini söyledi...

Finans Merkezi’nde Leed Gold sertifikası için harekete geçildi!

2016 yılında bitirilmesi planlanan ve hepsi çevre dostu özelliklerle inşa edilmekte olan İstanbul Finans Merkezi’ndeki binalar, çevreci özelliklerini Leed Gold (altın) sertifikasıyla tescillemek üzere harekete geçti. Bu özel projelere Altensis danışmanlık

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Emekli maaş zammında kritik ayrıntı! Kök maaş formülü maaşları nasıl etkileyecek? Kim 7.500 TL'den fazla maaş alacak?

Emekliye yapılacak üçlü zammın kök maaş formülü sebebiyle arada kayanayabileceği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Öğretmen, hemşire, mühendis maaşları tek tek açıklandı! Bu rakamlara göz atın!

Memur maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam geleceği sık sık merak konusu oluyor. Peki memur maaşlarına seyyanen ve yüzdelik zam yapılırsa kim kaç TL maaş alacak? 

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kim mirasçı olamaz?

Miras konusu çoğu kişinin başını ağrıtabilir. Özellikle mirasın pay edilme hususu. Peki kimler mirasçı olamaz? İşte detaylar!

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Kim Market’te kahvaltılıklarda dev indirim! Kaşar peyniri ve zeytin 10 TL birden düştü! 31 Aralık 2022 Fiyat Listesi

 Kim Market’in yeni kataloğunda kahvaltılık kategorisindeki temel ürünlerden peynir ve zeytin 10’ar lira birden indirime girdi. Kim Market yeni kataloğunda hangi ürünler ne kadar oldu? Fiyatları kaç TL? işte detaylar…

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Dar gelirlilere sosyal konut projesinden sonra şimdi gözler orta gelir grubuna yönelik konut projesine çevrildi. Peki, Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Acun Ilıcalı'nın 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!

Mengi Yay tarafından Acun Ilıcalı'ya özel olarak Tuzla'da bir tersanede üretilen 20 milyon dolarlık yat ortaya çıktı. İşte tüm detaylar ve yatın fiyatı...

Acun Ilıcalı’nın kaza yaptığı motosiklet Honda GL1800 Gold Wing kaç lira? İşte 23 Eylül 2022 Honda fiyat listesi

Ünlü televizyoncu ve medya patronu Acun Ilıcalı geçtiğimiz pazartesi kızı İlknur Banu Ilıcalı ile birlikte İstanbul’da motosiklet kazası geçirdi. Kolu kırılan Acun Ilıcalı ölümden döndü. Kızı ise kazayı yara almadan atlattı. Peki Acun’un kullandığı motosiklet Honda GL1800 Gold Wing ne kada güvenli.

İndirim şenliği hız kesmeden devam ediyor ! Kim market 10 Eylül 2022 fiyat listesi ...

Kim markette her şey indirimde. Birçok üründe fiyatlar piyasanın çok altında satışa sunuluyor. Sizde indirimden yararlanmak için en yakın Kim mağazasına uğrayın. Bu fiyatları kaçırmayın. İşte 10 Eylül 2022 Kim market fiyat listesi...

emre ılıcalı kim Haberi

emre ılıcalı kim

Sadece binaların değil kentlerin de sürdürülebilirlik ve çevre dostu esaslara göre tasarlanması gerekiyor. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, özellikle kentsel dönüşümde çevre dostu kentsel alanların tasarlanmasını istedi.  Emre Ilıcalı “Bina ölçeğinde dönüşüm şehrin mevcut sorunlarını daha da büyütüyor. Bunun yerine dönüşümü çevre dostu kentler tasarlamada fırsat görüp, makro ölçekli sürdürülebilir, çevre dostu kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirmeliyiz” dedi.


Türkiye’de uzlaşma ve finansal ihtiyaçlar vb. sorunlar nedeniyle ada ve yerleşke ölçeğinde yapılması gereken kentsel dönüşüm bina bazında indirgendi. Binanın yerinde yeniden yapılması deprem vb. afetlere karşı güçlenmesini sağlamakla beraber kentin altyapı sorunlarını artırarak kentlerin sürdürülebilirliğini ve çevrecilik özelliklerini zorluyor.  Bu şekilde deprem riski bir nebze azaltılsa da Ileriye yönelik ciddi başka sorunlar ortaya çıkıyor. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, en verimli çözüm...