04 / 05 / 2024

emsale dahil edilmeyen alanlar

emsale dahil edilmeyen alanlar

Yeni imar yönetmeliği kapsamında emsal alanları yeniden şekillendiriliyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar nelerdir?

SGK açıkladı! Emekli promosyon kampanyasına özel bankalar da dahil edildi...

Emeklilere kamu bankalarında yapılan 8-12 bin TL promosyon ödemesi ile ilgili olarak özel bankaların da dahil olduğu kaydedildi.

Şok Market'te fiyatlar neredeyse yarıya indi! Ayçiçek yağı da dahil pek çok üründe yüzde 45'e varan dev indirim!

Perakende devi Şok Mart fiyatlarda yüzde 45'e kadar indirim yaptı. Şok Market tarafından başlatılan indirimler ayçiçek yağı da dahil pek çok üründe geçerli...

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Geçtiğimiz aylarda, Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini belirterek, önlem alınacağını açıklamıştı. Peki beton fiyatları düştü mü? Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

İkinci elde 6 ay ve 6 bin kilometre şartı genişliyor! Motosiklet de dahil edilecek!

İkinci el taşıt satışlarında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil oldu. Karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Ayrıca Ticaret Bakanlığı bu kararı uzatabilecek.

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Meteoroloji, İstanbul dahil 4 il için sarı kodlu uyarı, sağanak ve fırtına ile ilglii açıklama yaptı. İstanbul Valiliği de vatandaşlara, fırtına nedeni ile ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı.

Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

Amerikalı tatil mülkü işletmecisi Hilton Grand Vacations'ın Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağı ifade edildi.

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı resmen başladı: İşte kampanyaya dahil olan ürünler...

Milyonlarca öğrencinin beklediği müjdeli haber geldi. Bu kapsamda öğrencilere vergisiz teknolojik alet satışı yürürlüğe girdi. İşte kampanyaya dahil edilen ürünler ve kampanya detayları...

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), harekete geçti. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdünü benimseyen Akfen GYO, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmaya hazırlanıyor.

TOKİ'den müjdeli haber: İstanbul ve Ankara dahil 42 ilde ucuz konut projeleri başlıyor!

TOKİ, 2023 yılında İstanbul ve Ankara gibi şehirler dahil olmak üzere birçok ilde ucuz konut projelerini duyurdu. Bu projeler kapsamında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar satışa sunulacak.

Yeni zamlı memur maaşına aile yardımı dahil mi? Memur maaşı 20 bin 373 TL mi oldu? Memurlar dikkat! 

Yeni zamlı memur maaşına aile yardımının dahil olup olmadığı merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

emsale dahil edilmeyen alanlar Haberi

emsale dahil edilmeyen alanlar

Yeni imar yönetmeliği gereğince, 22 nci maddeyle veya ilgili idarelerin imar yönetmelikleri ile getirilebilecek emsal harici tüm alanların toplamı; parselin toplam emsale esas alanının yüzde 30’unu aşamıyor. 


Ancak; 27/11/2007 tarihli ve 2007/12937 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereğince yapılması zorunlu olan, korunumlu ya da korunumsuz normal merpen dışındaki yangın merpeninin asgari ölçülerdeki alanı, konferans, spor, sinema ve tiyatro salonları gibi özellik arz eden umumi yapılarda düzenlenmesi zorunlu olan boşluklar ile binaların bodrum katlarında yapılan;


a)  Zorunlu otopark alanlarının 2 katı,

b)  Sığınak, asansör boşlukları, bacalar, şaftlar, ışıklıklar, ısı ve tesisat merkezi, su deposu, enerji odası, kömürlükler ve kapıcı dairelerinin ilgili mevzuat, standart ya da bu Yönetmeliğe göre hesap edilen asgari alanları,

c)  Konut kullanımlı bağımsız bölüm...