15 / 05 / 2024

en çok değerlenen ilçeler

en çok değerlenen ilçeler

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

Bu hafta BIST 100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren 10 hisse!

Yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta BIST100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren hisseleri yazdı. İşte Tardu Barlas'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Konut yatırımcıları dikkat: Bu ilden ev alırsanız, kazanırsınız! 

Merkez Bankası'nın konut fiyat endeksi, Türkiye'nin konut fiyatlarında yıllık bazda yüzde 89.2 gibi rekor bir yükseliş olduğunu ortaya çıkardı. Peki en çok değerlenen yerler nereler oldu? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

Dünyada en çok değer kazanan konutlar hangi kentlerde? Türkiye'den de 2 şehir listede!

Konut fiyatlarının geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 102,7 oranında arttığı başkent Ankara, dünyanın en çok değer  kazanan konutlarının yer aldığı iller listesinde zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

en çok değerlenen ilçeler Haberi

en çok değerlenen ilçeler

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Türkiye'de ve dünyada konut yatırımının iyi bir yatırım olup olmadığının en önemli göstergesi, yatırımın geri dönüş süresidir. Kabaca konut satış fiyatının kira rakamlarına bölünmesiyle hesaplanan geri dönüş (amortisman) süresi ne kadar kısaysa, yatırımcının iyi bir yatırım yaptığını gösterir.

Konut fiyatlarının her geçen yıl hızla yükseldiği Türkiye'de en çok yükseliş mega kent İstanbul'da görülüyor. Gayrimenkul hareketliliğinin en yoğun olduğu 35 ilçenin incelendiği bu araştırmaya göre Beyoğlu 13,5 yıllık amortisman süresiyle en hızlı geri dönüş sağlayan ilçe olurken, Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. Beyoğlu'nu 15,6 yılla Esenyurt, 16 yılla Eyüp takip etti. Bakırköy'ün ardından 28 yılla Beykoz, 27,6 yılla Kadıköy en uzun amortismana sahip ilçeler oldu.


En...