18 / 05 / 2024

en etkileyici projeler

en etkileyici projeler

Dünya üzerindeki gökdelenler rekor yüksekliklere ulaşmakta, upuzun tüneller yeni bağlantı noktaları kurmakta ve devasa köprüler daha önce aşılamamış çok büyük engelleri aşmakta. İşte 25 etkileyici mühendislik harikası!

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

Beko BM 3043 bulaşık makinesi kaç TL, en uygun nereden alınır? 14 Haziran 2023 fiyat listesi...

Beko BM 3043 3 programlı, 13 kişilik bulaşık makinesi, etkileyici temizleme sonuçları ve uygun fiyatıyla öne çıkıyor. Peki, Beko BM 3043 bulaşık makinesi fiyatları ne kadar, en ucuza nerede satılıyor? İşte detaylar...

Siltaş Yapı yükselen en iyi marka ödülü aldı!

İş dünyasındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişiyle insan odaklı ve kente değer katan projeler inşa eden Siltaş Yapı, yükselen en iyi marka ödülü aldı.

Aşçıoğlu’ndan ‘En güvenli liman konut’ çağrısı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe toplamda 55 senedir kaliteli ve konforlu yaşam alanlarının markası haline gelen Selenium markalı projeler hayata geçiren Aşçıoğlu ‘En güvenli liman konut’ çağrısı yaptı.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel, Dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’de yer alacak...

İşte ön talep toplayan projeler!

Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçen konut projeleri için ön talep toplama süreci başladı. İşte ön talep toplayan projeler...

Süleyman Başbuğ en başarılı genç iş adamı ödülünü aldı!

Sunbaş Yapı, çağın gereksinimlerini karşılayan projeler üretmeye devam ediyor. Firma sahibi başarılı işadamı Süleyman Başbuğ, bu yıl Zirve ve Kariyer Ödülleri'nde 2020 yılının en başarılı genç iş adamı ödülünü aldı.

ABD'nin en pahalı evlerini Türkler yapıyor!

Türk gayrimenkul devleri ABD'de yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Adnan Şen’in geliştirdiği 1021 North Beverly Drive’daki dev malikane ise 75 milyon dolarlık fiyatıyla satışa çıktı. Netflix’in yayınladığı Selling Sunset programında satışa sunulan en pahalı ev unvanını da aldı.

Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu!

Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu...

Sinpaş Finans Şehir projesine ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülü!

Sign of theCity Awards ödül töreninde, 45 yıldır şehir ve insan yaşamını değerlendiren projeler üreten Sinpaş GYO, ‘Kentve Mimarlık’ kategorisinde ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülünü “Sinpaş Finans Şehir” projesi aldı.

Sign of the City Awards'ta en iyi projeler seçildi!

Gayrimenkul sektörünü bir araya getiren Sign of the City Awards jürisi iki gün boyunca devam eden toplantılarla başvuruları değerlendirdi. En çok beğenen projeler, RE360 Gayrimenkul Buluşması kapanışında 11 Aralık’ta düzenlenen ödül töreninde açıklanacak.

Fitch Ratings Direktörü Parker: Türkiye ekonomisi etkileyici bir şekilde direnç gösterdi!

Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, "Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi.” dedi.

İstanbul'da getiri potansiyeli en yüksek 40 markalı konut projesi!

İstanbul konut piyasasının son 10 yılına damga vuran en önemli değişimlerinden biri kentin hemen her bölgesinde yükselen markalı projeler. Proje sayısındaki bu büyük sıçrama, yatırım yapmak isteyen alıcılar için doğru adresin belirlemesini zorlaştırıyor...

en etkileyici projeler Haberi

en etkileyici projeler

İşte dünyanın en etkileyici mühendislik harikası 25 proje...



1- Panama Kanalı Genişletme





Panama Tamamlanma Süresi: 11 yıl

Maliyet: 5.25 milyar $.


Panama Kanalı 1914'ten beri hizmet veren 77 km uzunluğundaki bir gemi geçidi, ancak 1914'ten günümüze gemiler irileştiği için kanalın bazı bölümlerinde genişleme ihtiyacı hissedilmiş. Kanalın yaklaşık 6 km'lik bölümünü kapsayan ve 4,4 milyon m3 betonun kullanılacağı tahmin edilen projenin tahmini bitiş tarihi olarak 2016 gösterilmekte..




2- Port Mann Köprüsü





ABD Tamamlanma Süresi: 6 yıl

Maliyet: 1.93 milyar $


2012 yılında açılan 2 km uzunluğundaki köprü, Kuzey...