12 / 05 / 2024

en fazla atık pil nerede toplandı

en fazla atık pil nerede toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaklaşık 399 ton atık pil toplandığını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel atık pillerin Türkiye genelinde 2 adet ayrıştırma tesisinde ayrıştırıldığını belirtti...

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonu!

Seçimlere artık sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yatırım enstrümanları ile ilgili gelişmeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonunu açıkladı...

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

İşe yerleştirme en çok hangi illerde oldu? En fazla açık olan meslekler hangileri?

İŞKUR 2023 Aralık ayına yönelik açıkladığı istatistiklere göre aralık ayında 83 bin 407’si erkek, 55 bin 482’si kadın olmak üzere 138 bin 889 işe yerleşme gerçekleşti. Peki en çok hangi meslek gruplarından eleman aranıyor?

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

AFAD tek tek açıkladı: İstanbul depremi için en fazla riskli 15 ilçe belli oldu! Buralarda oturanlara büyük şok! 

AFAD, beklenen büyük İstanbul depreminde en fazla riskli olan 15 ilçeyi tek tek açıkladı. İşte o 15 ilçenin listesi...

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

İnternetten alışverişte en fazla ayakkabı siparişi verildi!

15 binden fazla e-ticaret sitesinden alınan verilere göre; 2023’ün ilk yarısında en fazla ciroyu ayakkabı sektörü yaptı. Bu sektörü tekstil-giyim ve otomotiv yedek parça takip etti. 6 aylık periyotta 2 milyon 378 bin adet sipariş verildi.

İş arayanlar dikkat! En fazla açık işte bu mesleklerde! İŞKUR resmen açıkladı!

İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı açıkladı. Haziranda kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 601 bin 582 kişi oldu. En fazla işçi açığı olan mesleklerse Özel Güvenlik Görevlisi ve Turizm ve Otelcilik Elemanı ve Satış Danışmanı” oldu.

TÜİK duyurdu! Haziranda fiyatı en fazla artan ve azalan ürünlere hemen göz atın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Peki haziran ayında en çok fiyatı artan ürün hangisi oldu? İşte detaylar...

en fazla atık pil nerede toplandı Haberi

en fazla atık pil nerede toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel tarafından yapılan açıklamada, atık pillerin Türkiye genelinde 2 adet ayrıştırma tesisinde ayrıştırıldığını belirterek, “Geri kazanımı mümkün olmayan atık piller ise düzenli depolama sahalarında atık piller için dizayn edilmiş nihai depolama alanlarında bertaraf ediliyor.” dedi.


Atık pillerin mutlaka toplanması gerektiğini ifade eden Ecel, “Atık pillerin çöpe, toprağa, denize, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması veya yakılmaları durumunda içerdikleri ağır metaller çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Pil ya da bataryaların yakılarak bertaraf edilmeleri sonucunda kurşun, cıva ve kadmiyumun daha da zehirli olan oksitleri gaz halinde soluduğumuz havaya karışıyor.” ifadelerini kullandı. 


EN ÇOK ATIK PİL İSTANBUL’DA TOPLANDI


Bakanlık verilerine göre atık piller en çok 124 ton ile İstanbul'dan çıktı. İstanbul’da en çok atık pil toplayan ilçeler Bağcılar-Üsküdar-Ümraniye-Kadıköy- Şişli olurken,...