03 / 05 / 2024

en uzun tüneller

en uzun tüneller

Danimarka ile Almanya’yı bağlayan, dünyanın en uzun deniz altı tüneli inşa ediliyor. Fehmarn adası arasında inşa edilecek tünelin yapım maliyeti yaklaşık 9 milyar euro olarak hesaplandı. Tünelin 2024 yılında açılması öngörülüyor.

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Ekonomist Mert Başaran bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

20 yılın en kötü gelir-gider tablosu açıklandı!

Merkezi yönetim bütçesinde gelirlerin giderleri karşılama miktarı 2023 senesinde yüzde 78,7’ye kadar azalarak, son 20 senenin en kötü performansını gösterdi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul depremi için en kötü senaryo!  

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara için deprem tekrarlama aralığının dolduğunu açıkladı. Tüysüz, en kötü senaryoda fayın kırılarak 7,5 civarı bir deprem üretmesi bekleniyor. Deprem uzmanı, 1 milyon 120 bin binanın en azından 700 bin tanesinin olası bir depremde hasar alacağını kaydetti.

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

İstanbul'un büyük kabusu deprem: En kötü senaryo açıklandı! 3 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek!

İstanbul için en kötü deprem senaryosu açıklandı... 3 Milyon nüfusu doğrudan etkileyecek... Hemen buraya bakın... O isim son dakika vererek konuştu...

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Borsada 2020'den sonra en kötü ilk çeyrek!

BIST 100 endeksi, 2023 yılının Ocak-Mart döneminde yüzde 12'nin üzerinde bir düşüş kaydederek, 4.900 puanın altına geriledi. Bu, pandemi sürecinden bu yana borsanın en kötü ilk çeyrek performansı oldu. Önceki 10 yılın ilk çeyrekleri için ise borsa genellikle yüzde 3,2 getiri sağlamıştı.

BM’den, deprem açıklaması! Yüzyılın en kötüsü!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin, son yüzyılda bölge genelinde yaşanan en kötü olay olduğu Birleşmiş Milletler (BM) tarafından duyuruldu. BM, ‘asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerin bu bölgede son yüzyılda yaşanan en kötü olay olduğunu söyledi.

Meyve yemek de lüks oldu! İşte en çok tüketilen meyveler!

Vatandaşlar birçok şeyden kıstığı gibi temel ihtiyaç ürünlerinden de kısıyor. İstanbullunun meyve tüketiminin azalması verilere de yansıdı. Meyve yemek lüks olurken en çok tüketilen meyveler de belli oldu…

en uzun tüneller Haberi

en uzun tüneller

Damimarka ila Almanya’yı bağlayan, dünyanın en uzun deniz altı tüneli inşa ediliyor. BTP ve Vinci inşaat şirketlerinin başı çektiği bir konsorsiyum tarafından inşa edilecek tünel deniz altında 19 kilometre uzunluğuyla, kamyon ve otomobiller için dünyanın en uzun deniz altı güzergahı olacak.


Danimarka'ya ait Lolland adasıyla Almanya'ya ait Fehmarn adası arasında inşa edilecek tünelin yapım maliyeti yaklaşık 9 milyar euro olarak hesaplandı. Tünelin 2024 yılında açılması öngörülüyor.


Söz konusu tünel Danimarka için çok da alışılmadık bir şey değil. Fortune Turkey'in “Le Figaro" gazetesinden aldığı habere göre, ülkede zaten sayısız iddialı köprü ve tünel bulunuyor. Bunlar arasında en çarpıcı olanı 16 kilometrelik bir karayolu ve demiryoluyla Danimarka'yı İsveç'le bağlayan Oresund köprüsü. Söz konusu yapı Malmö bölgesinde köprü olarak başlayıp, yapay bir ada olan...