16 / 05 / 2024

Ender Mağazalarına İş Güvenliği Eğitimi

Ender Mağazalarına İş Güvenliği Eğitimi

İş kazalarını önlemek için işyerinde risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan işverene her ay için ceza kesilecek...

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Vergisiz cep telefonlarında son dakika! Mağazalar telefon satışına başladı mı?

Vergisiz telefon satışının 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle başladığı duyurulmuştu. Peki mağazalar vergisiz telefon satışlarına başladı mı? Vergisiz telefon almak isteyenler dikkat! Vergisiz telefonda son dakika gelişmesi...

Alışveriş online, mağazalar deneyim merkezi oldu!

PwC’nin Ipsos işbirliği ile gerçekleştirdiği “Tüketici Öngörüleri Araştırması” sonuçlarına göre ekonomideki olumsuz beklenti taşıyanların oranı yüzde 21 artarak yüzde 71’e çıktı. Alışverişte online kanallar hızla büyürken mağazalar ise artık bilgi ve deneyim merkezine dönüşüyor.

Konutlar iş yerine çevriliyor! Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı!

Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı. Bağdat Caddesi’nde dönüşen çok sayıda konut yer alıyor...

Sinan Öncel: Mağazalarımız kapanmazsa pandeminin yaralarını sarabiliriz!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Markaların tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminin hasarını onarabilmeleri amacıyla mağazaların açık kalmasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Kordon İstanbul açık hava mağazaları satışta!

Kordon İstanbul açık hava mağazaları satışa çıktı. Projedeki açık hava mağazalarına 60 ay vade imkanıyla sahip olunabiliyor.

Başakşehir Avrasya cadde mağazaları açık artırmada büyük ilgi gördü!

Başakşehir Avrasya projesinde yer alan 47 adet cadde mağazası açık arttırmayla satışa sunuldu. Hafta sonu gerçekleştirilen açık artırmada mağazaların tamamına yakını birkaç saat içinde satıldı.

Beymen'in yeni mağazalarına YOO Mimarlık imzası!

Türkiye’nin ve dünyanın perakende devlerine tasarım hizmeti sunan YOO Mimarlık, son dönemde Beymen mağazalarının proje çalışmalarını hayata geçirdi.  

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziranda açılmasına ilişkin, "AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz" dedi...

AVM'lerde kira sorunu: 60 marka mağazalarını açmadı!

1 Haziran tarihiyle beraber tüm AVM'ler kapılarını açtı. İstanbul’daki Forum İstanbul, Gaziantep’teki Primemall, Bodrum Midtown ve Forum Denizli AVM'lerinde ise 60 marka, kira anlaşmazlığına dikkat çekerek mağazalarını açmadı...

Tüketicilerin yarısı Koronavirüs sonrası cadde mağazalarını tercih edecek!

GfK araştırmasına göre, her 2 kişiden biri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sona erdiğinde AVM içindeki mağazalar yerine cadde üzerindeki mağazalardan alışveriş yapacak.

IKEA Türkiye'deki mağazalarını kapattı! 

IKEA koronavirüs salgını sebebiyle, Türkiye'deki mağazalarını kapattığını açıkladı. Mağazaları kapanacak olan marka, internet satışlarına devam edecek...

Zara İspanya'daki mağazalarını kapatacak!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs’e karşı önlem olarak Apple’ın ardından Zara'da İspanya'da mağazaları kapatacağını açıkladı...

Ender Mağazalarına İş Güvenliği Eğitimi Haberi

Ender Mağazalarına İş Güvenliği Eğitimi

Yenilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile yürürlüğe giren risk analizi yükümlüğü 30 Aralık 2012 tarihi ile uygulanmaya başlandı. Kapıcı çalıştıran tüm apartmanlar ile işçi çalıştıran tüm işyerlerinin yapmakla yükümlü olduğu risk analizi, yapılmadığı takdirde ceza uygulaması ile karşımıza çıkıyor. 


Ocak ayında yapılması gereken zorunlu risk analizi yaptırmayana 3.234 TL, Şubat ayı için 4.851 TL ve yapılmadığı her ay için 4.851 TL cezası var. Bu rakam yılsonuna kadar yapılmadığında çok ciddi paralara tekabül ediyor. 

Eğitim Vermeyen İşyerine de Çalışan Başına 1.078 TL Ceza


30 Aralık 2012 tarihi itibari ile bir ceza uygulaması da eğitimle ilgili. Yasaya göre iş güvenliği ve sağlığı konusunda çalışanlarına eğitim vermeyen her iş yerine, çalışan kişi başına 1.078 TL ceza verilecek. 


Ender Mağazalarına İş Güvenliği Eğitimi


Türkiye genelinde bulunan 24...