24 / 07 / 2024

Enerji borsasına ortak olan şirketler

Enerji borsasına ortak olan şirketler

İstanbul’da faaliyet gösterecek Enerji Borsası 'nı işletmek üzere kurulan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’ne, 100 elektrik şirketi ile 14 doğalgaz şirketi ortaklık hakkı kazandı.

'Vatandaşlık Borsası'na operasyon: Ucuza vatandaşlık satan 60 kişi gözaltında!

400 bin dolarlık gayrimenkul yatırım şartıyla verilen Türk vatandaşlığını daha 'uyguna' satan şebekeye gerçekleştirilen operasyonda toplamda 60 kişi gözaltına alındı.

Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı 'Atlı Köşk hissesini satıyor' iddiasına yanıt!

Sabancı Ailesi’nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar'ın 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardığı haberleri gündeme düşerken Atlı Köşk vekillerinden açıklama geldi.

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre şu an dünyada 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Türkiye’de de TÜİK’in Ocak 2023 verilerine göre 14 bin 552 araç var ve dünya genelindeki artış göz önüne alındığında 2030 yılında 32,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın

Ziraat bankası, 'bank kart' sahibi olanların market masraflarına ortak oluyor. Bakkal, Kasap, Manav ve Şarküteri harcamalarına Bankkart TL veriyor. Ziraat bankasının bu kampanyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Haberimizi okuyun. Peki Ziraat bankası, 'bank kart'a kaç TL veriyor?

Aralık ve Ocak'ta maaşın yüzde 39'u enerji faturalarına gidecek

Asgari ücretli Aralık ve Ocak aylarında maaşının neredeyse yarısını elektrik ve doğal gaz faturasına ayıracak. Eurostat verilerine göre bu oranın yüzde 25'i geçmesi enerji yoksulluğu olarak tanımlanıyor.

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Alarko Holding üst düzey yöneticilerine prim ödemelerinin bir kısmının hisse senedi olarak yapılabilmesini sağlayacak bir sistem oluşturacak. Şirketten yapılan açıklamada çalışanların şirketin refahına ortak edilmesiyle, şirkete bağlılıklarının ve verimliliğinin artacağı kaydedildi.

Enerji fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda! 10 Eylül 2022 fiyat listesi..

210 gramlık normal ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın bir zamanda 6 liradan satılabileceğini belirtti. Bunun sebebi olarak da son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamları gösterdi. İşte haberin detayları…

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Gazprom üzerinden yapılan sevkiyatını süresiz olarak durdurmasının ardından Avrupa’da enerji krizi derinleşmeye devam ediyor. Bazı ülkeler de enerji tasarruflarına uyulmadığı takdirde hapis cezası bile gündemde.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

Lotus Çin borsasına girmeye hazırlanıyor!

Spor otomobil modeli Lotus, Çin borsasına girmeye hazırlanıyor. Peki lüks otomobil Lotus'un özellikleri neler? Ne zaman satışa çıkarılacak? Sorularının cevapları haberimizde...

Enerji borsasına ortak olan şirketler Haberi

Enerji borsasına ortak olan şirketler


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Borsa İstanbul bünyesinde kurulacak Enerji Borsası'nı işletmek üzere kuruluş hazırlıkları süren Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’ne (EPİAŞ) ortak olmak isteyen özel sektör şirketlerinden gelen başvuruların sonuçlarını açıkladı. 


100 elektrikçi 14 doğalgazcı 


EPİAŞ’ta toplam sermayenin yüzde 40’ını oluşturan C grubu hisselerden pay alma talebiyle toplam 114 şirket başvuru yaptı. Şirketlerin başvuruları, verilen sürenin son günlerinde yoğunlaştı. Son başvuru günü olan 29 Ağustos’ta 29 başvuru alındı. EPİAŞ’a ortak olmak isteyen toplam 114 şirketten 100’ü elektrik sektöründe, 14’ü ise doğal gaz sektöründe faaliyet gösteriyor. 


1.6 katı talep geldi 


İlk tespitlere göre toplam talep edilen pay 63 milyon 887 bin 716 adet oldu. 114 şirketin talep ettiği pay adedi, arz edilen 24 milyon 629 bin 108 adet payın 1.59 katına karşılık geliyor....