17 / 05 / 2024

enerji kaynakları türkiye

enerji kaynakları türkiye

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Enerjideki üretimi en az iki katına çıkardık ve daha da büyüyeceğiz. Toplumun tüm kesimleriyle büyümeye devam edeceğiz" dedi...

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Karadeniz gazı Türkiye’nin 35 yıllık tüketimini karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yeni bulduğu rezerv ve enerji yatırımlarıyla makus talihini yeneceğini belirterek, “Küresel bir enerji krizinde en önemli oyunculardan biri kendi gazımız olacak” dedi.

2025’e kadar neler planlanıyor? İşte Türkiye’nin ‘elektrik’ senaryosu!

Türkiye enerjide 2025’a kadar olan süre içinde elektrik enerjisiyle ilgili planını açıkladı. İşte Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyurulan o senoryo...

Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması için adımlar atıldığını ve yol haritasının yıl sonuna kadar netleşeceğini söyledi.

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle fabrikalar kapanıyor. Kağıt-ambalaj, kimyevi ürünler ve demir-çelik-alüminyum siparişlerinin ise Türkiye’ye kayması beklenirken ihracatta da yüzde 20 artış bekleniyor.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

enerji kaynakları türkiye Haberi

enerji kaynakları türkiye

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerjideki üretimi en az iki katına çıkardık, daha da büyüyeceğiz. Toplumun tüm kesimleriyle büyümeye devam edeceğiz" dedi.


Bir dizi açılış için Kayseri'de bulunan Bakan Yıldız, KAYSERİGAZ Scada Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de özelleşen ilk elektrik dağıtım şirketlerinden birisinin ve yine özelleşen ilk doğalgaz dağıtım şirketlerinden birinin Kayseri'de olduğunu söyledi.


Bu şirketlerin teknik açıdan da takviye edilmeleri gerektiğini belirten Yıldız, "Bunu gerçekleştiren özel sektör temsilcilerini tebrik ediyorum. Scada Merkezi ile aynı noktadan, aynı odadan doğalgaz dağıtımıyla ilgili pekçok işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu hizmeti vatandaşlarımızla buluşturduğu için ilgililere teşekkür ediyorum " diye konuştu.


Yıldız ve beraberindekiler açılışın ardından merkezi inceleyerek KAYSERİGAZ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora'dan bilgi aldı.


Bora, şehirdeki doğalgaz vanalarını merkezden takip edebildiklerini ve bir risk...