15 / 05 / 2024

enerji lisansı nasıl alınır

enerji lisansı nasıl alınır

EPDK, çantacı avına çıktı. Yenilenebilir enerji lisansı alıp yatırım yapmayan 500 proje mercek altına alındı. Sadece 148 proje yatırım detaylarını teslim etti. 220'si mücbir sebeple eksik belge verdi . 120 projeden ise hiç ses yok.

Ev tüpünde fiyatlar nasıl? Enerji fiyatlarındaki artış, tüpü etkiledi mi? 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

Eylül ayının ilk günü fiyatıyla merak uyandıran mutfak tüpünde son durum nasıl? Vatandaşlar tüp fiyatlarını merakla takip ediyor. En ucuz tüp hangi markada? 12 Kg’lık ev tüpü ne kadar? İşte, Aygaz, İpragaz, Mogaz 4 Eylül 2022 fiyat listesi…

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? Mustafa Yılmaz açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul kararıyla onaylanan Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne yönelik açıklama yaptı. Peki Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? İşte ayrıntılar...

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Türkiye’deki tüm binaların yıl sonuna kadar ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alınması için son 5 aya girildi. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım veya kiralanması yapılmayacak. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? 

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Enerji kimlik belgesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Enerji kimlik belgesi, yetkilendirilmesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından veriliyor. Peki, bir binada enerji kimlik belgesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi ile enerji israfının önlenmesi amaçlanıyor. Belgenin 2 Mayıs 2017 tarihine kadar alınması gerekiyor. Peki, eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

enerji lisansı nasıl alınır Haberi

enerji lisansı nasıl alınır

Eneji lisansı alıp tek bir çivi çakmayan, daha sonra da bunları yüksek fiyata pazarlayan 'çantacılar' mercek altına alındı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kapsamlı bir temizlik harekâtı başlattı. Edinilen bilgilere göre, EPDK 23 bin megavat büyüklüğündeki 500 projeyi inceleme kapsamına aldı. Bunlardan yatırım projeleri istendi. 148'inin (13 bin megavat) proje detaylarını teslim ettiği öğrenildi. Ancak 3 bin megavatlık santral lisansı alan 120 projenin ise henüz hiçbir belge vermediği ortaya çıktı. 7 bin megavatlık 220 proje sahibi şirket ise mücbir sebep göstererek eksik belge verdi. Yatırım planlarını teslim etmeyen şirketlerin lisansları tehlike altında. 


GERÇEK YATIRIMCIYA VERİLECEK 

Lisans aldığı halde yatırıma başlamayan şirketlerin haklarının gerçek yatırımcıya verileceği belirtiliyor. EPDK, "Lisans ticareti yapmak isteyen şirketler, sürekli kurumun kapısını aşındırıyor. Ama bu çabalar boşuna" yorumunu...