25 / 07 / 2024

enez kalesi Taşın Sesi Projesi

enez kalesi Taşın Sesi Projesi

Proje Sorumlusu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 399 bin avro destekle yürütüldüğünü söyledi.

Deprem teminati için binalar, diğer afetler için binalar ve taşınır mallar teminat altına alınıyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem teminatı için binaların, diğer afetler için ise binalar ve taşınır malların teminat altına alındığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Son dakika: Bakan Nebati'den zincir marketlere çağrı: Elinizi taşın altına koyun

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zincir marketlere çağrıda bulunarak "Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun" dedi. 

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkezi Bomonti'de yapıldı.

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

Emekli maaşı nasıl taşınır? Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Emekli maaşı nasıl taşınır ve hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor? şu aralar sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Ev sahiplerinin kira oyunu! Kendi evlerini yüksek fiyatla kiraya veriyor, daha ucuz eve taşınıyorlar!

Ev sahiplerinin kira oyunu gündeme geldi. Buna göre, lüks semtte konutu bulunanlar, kendi evlerini yüksek fiyatla kiraya veriyor, daha ucuz eve taşınıyorlar...

Fuzul Holding, Zincirlikuyu'ya taşınıyor!

Fuzul Holding, uzunca bir süre Akbank'ın idari ve eğitim binası şeklinde kullandığı Zincirlikuyu'daki binayı satın aldı. Holding, yaz aylarında taşınıyor.

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası (TCMB) Cuma günü çalışanlarına yolladığı bir e-posta ile bankanın İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Haziran-Eylül döneminde taşınılacağına dikkat çekti.

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu Zekeriyaköy’e taşınıyor!

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu ikinci çocuk haberini aldıktan sonra yeni eve taşınma kararı aldı. Çift Zekeriyaköy'e taşınıyor..

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Boyner taşınıyor: Erenköy'de 2.3 milyon TL'ye bina kiraladı!

1981'de Çarşı adıyla Bakırköy'deki ilk mağazasında müşterilerine hizmet vermeye başlayan Boyner, Şaşkınbakkal'daki yerinden taşınıyor. Boyner yönetimi, Erenköy'de Akiş GYO'ya ait binayı 15 yıllığına 2 milyon 321 bin 666 TL'ye kiraladı...

Alessandro Arlotti: Futbolu bırakıyorum, Harvard'a taşınıyorum!

Gelecek vaad eden 100 futbolcu arasındaki İtalyan Alessandro Arlotti, futbol kariyerini bırakarak eğitimi tercih etti. Arlotti, “Futbolu bırakıyorum. Tüm aile Harvard’a taşınıyoruz” şeklinde konuştu.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

enez kalesi Taşın Sesi Projesi Haberi

enez kalesi Taşın Sesi Projesi


Enez ilçesindeki tarihi kalenin çevresi, "Taşın Sesi Projesi" kapsamında kamera sistemiyle donatılacak ve ışıklandırılacak.


Proje Sorumlusu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 399 bin avro destekle yürütüldüğünü söyledi.


Projenin, Bulgaristan’dan Sozopol Belediyesi ve Türkiye’den Edirne Müze Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüleceğini belirten Uzun, şöyle konuştu:


"Taşın Sesi Projesinin kabul edilmesi bizi mutlu etti. Proje kapsamında Enez Kalesi çevresi ışıklandırılıp, kamera sistemiyle donatılacak. Ayrıca 2 turizm danışma bürosu kurulacak. İlçemizdeki Kralkızı bazilikasının yolu yapılacak ve yürüyüş alanı olarak düzenlenecek. Proje gelecek yılın ağustos ayında tamamlanacak."



- Enez Kalesi



Antik Çağ'da, Balkanlar'dan gelen barbar akınlarını önlemek amacıyla yapıldığı belirtilen Enez Kalesi'nin, denize bakan tarafındaki iki çok köşeli kulesinden biri günümüze kadar ulaşmıştır.


Kalenin anıtsal giriş kapısı yanındaki...