18 / 07 / 2024

enflasyon nisan 2020

enflasyon nisan 2020

Merkez Bankası, TÜİK'in dün açıkladığı nisan enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini paylaşıp hizmet enflasyonuna işaret ederek, fiyat derlemenin mümkün olmadığı bazı kalemlerdeki yatay seyre dikkat çekti.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

Piyasaların beklediği haber geldi! Senelik enflasyon %4,9'e erişti

ABD'de meydana gelen enflasyon, Nisan ayında %0,4 oranında yükselişe çıkarken; senelik oranda %4,9 seviyesinde meydana geldi. Piyasa tahminine göre ülkenin enflasyonunun aylık olarak %0,4 çıkması, senelik bazda ise %5,0 olması tahmin ediliyordu.

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

ABD enflasyon oranı Nisan ayı verielri merak konusu olmaya devam ediyor. ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

Nisan 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Şubat 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Nisan 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan2023 rakamları...

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

1 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği açıklanan Konaklama Vergisi pandemi nedeniyle önce 2021’e sonra da 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Bu durumda vergili konaklama dönemi 1 Ocak’ta başlıyor ancak turizmciler bir erteleme daha istiyor. Bakan Ersoy'un konuyla ilgili taleplere verdiği yanıt sektörün umutlar

Bitcoin sonunda eşiği aştı! Kripto paralarda neler oluyor?

Kripto piyasalarında Çarşamba günü Amerika hisse senetleriyle birlikte yükselmeye devam ederken, S&P 500 de Nisan 2020’den bu yana en büyük iki günlük kazancını yakaladı. Bitcoin son 24 saatte yüzde 3’lük bir artışla nihayetinde 20 bin dolarlık psikolojik eşiğe geri döndü.

İşte ENAG'a göre Nisan ayında hesaplanan enflasyon oranı! Memur maaşından 2 bin 432 lira gitti

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) araştırmasına göre, nisan ayı enflasyonu yüzde 8,68 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 156,86'ya yükseldi. Nisan ayında en fazla fiyat artışı giyim ve ayakkabı sektöründe oldu.

TEFE TÜFE Mayıs 2022 rakamları! Nisan 2022 enflasyon rakamları ne oldu? İşte Mayıs 2022 TEFE TÜFE oranları!

TEFE TÜFE Mayıs 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki Nisan 2022 enflasyon rakamları ne oldu? İşte Mayıs 2022 TEFE TÜFE oranları...

enflasyon nisan 2020 Haberi

enflasyon nisan 2020

Merkez Bankası nisan ayı fiyat gelişmeleri raporunu yayınladı. Raporda, hizmet enflasyonunun salgına bağlı olarak faaliyetin kesintiye uğradığı kalemler başta olmak üzere azaldığını vurgulayarak en belirgin yavaşlamanın ise lokanta-otel ve ulaştırma gibi salgın hastalığa bağlı olarak faaliyeti kesintiye uğrayan sektörlerde izlendiğini vurguladı.

Dünya'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre, Merkez Bankası hizmet enflasyonundaki yavaşlamada, havayolu ile yolcu taşımacılığı, eğlence-kültür, paket tur, kuaför ve berber gibi fiyat derlemenin mümkün olmadığı bazı kalemlerdeki yatay seyrin de etkili olduğuna dikkat çekti.

Gıda fiyatları yüksek bir oranda arttı

Rapora göre, nisanda tüketici fiyatları aylık yüzde 0.85 artsa da yıllık enflasyonun 0.92 puan azalarak yüzde 10.94’e geriledi. Bu dönemde yıllık enflasyon gıda dışındaki alt gruplarda düşüş kaydederken, enflasyondaki yavaşlamaya en belirgin katkı enerji grubundan geldi. Gıda fiyatları gerek işlenmemiş gerekse...